Tentokrát se Jan Horký zaměří na francouzské pokrmy s jarní tematikou. Honza vám ukáže jak připravit jehněčí maso, mladá kuřata a samozřejmě v kombinaci se sezónní zeleninou.
WORKSHOP ZRUŠEN!!!
Cena:
Člen AKC ČR 2400,- Kč vč. DPH 21%
Člen AKC ČR junior a žáci škol 1200,- Kč vč. DPH 21%
Člen AKC ČR senior 65+ 1000,- Kč vč. DPH 21%
Nečlen AKC ČR 2800,- Kč vč. DPH 21%
Certifikované restaurace Czech Specials 2400.-Kč vč. 21% DPH
Termín: 18.4.2024
Doba konání: 9:00 – 14:00
Uzávěrka přihlášek: 8. 4. 2024
Místo konání: Retigo,s.r.o, Láň 2310, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm
více...Slovo prezidenta AKC, 15. února 2024
Vážení členové Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, partneři, kolegové, přátelé,
zdravím vás v roce dřevěného Draka. Měl by to být rok prosperity a pozitivních, ale někdy i revolučních změn. Doufejme, že celý gastro sektor zažije úspěšný rok bez větších turbulencí.
Oba Národní týmy mají za sebou reprezentaci České republiky a naší Asociace na kuchařské Olympiádě ve Stuttgartu. Skvěle uspěli i jednotlivci a další týmy. Jsem na všechny kuchaře, cukráře a mistry carvingu opravdu pyšný. Poděkování patří partnerům Národních i dalších týmů, bez jejich podpory by nebylo možné se na tak náročnou soutěž připravovat.
Letos v květnu nás čeká na pražském výstavišti v Letňanech největší gastronomický veletrh – Bidfood Expo. Společně s našimi partnery, a především generálním partnerem, společností Bidfood, pro vás připravujeme skvělé kulinářské soutěže. Propozice Kuchaře roku, Cukráře roku a Gastro Junior Bidfood Cup už jsou zveřejněné. V rámci Bidfood Expo připravujeme i soutěž pro sektor veřejného stravování – Nejlepší školní jídelna roku. Co nevidět vám představíme její propozice. Expo není jen o businessu a soutěžení, je to prostor i pro setkávání a sdílení zkušeností a znalostí. Moc se na vás od 21. do 23. května těšíme.
Naše pobočky pro vás připravují každý měsíc kuchařské i cukrářské workshopy. Kalendář akcí se plní, přesvědčte se sami. Nestůjte stranou a posouvejte svoje schopnosti a znalosti. Investice do sebe se vám vyplatí ze všeho nejvíce. Naši členové a členky mají na všechny akce slevy jako hrom.
Připravujeme pokračování Cukrářské akademie. Budeme rozšiřovat web www.varimedobre.eu o další skvělé materiály z oboru kuchař i cukrář. V říjnu se chystáme na kongres Světové asociace kuchařů do Singapuru, kde bude bojovat Hanka Budková o titul Young Global Chefs Challenge. Sledujte web a sociální sítě, nic vám tak neunikne.
Děkujeme, že jste součástí komunity kuchařů a cukrářů. Je fajn mít se o koho opřít, i s kým sdílet radosti profesního i osobního života. Jsme tady pro vás. Společně zvládneme všechny výzvy, které nás čekají.
Dne 11. dubna 2024 od 16:00 hodin se v orlickoústecké Hernychově vile uskuteční II. ročník Chlebíčkové slavnosti. Akce se koná na počest místního rodáka Jana Paukerta, vynálezce tradičního českého chlebíčku.
S lítostí v srdci oznamujeme, že nás před pár dny opustil náš kamarád, kolega, největší znalec ryb Eduard Levý. Edu jsme všichni znali jako skvělého parťáka a milovníka jídla a života. Byl motorem nejen soutěže Český kapr. Zapalte za Edu svíčku a dejte si skleničku dobrého vína. Edo, budeš nám chybět.
Pobočka Severní Čechy vás zve na 10. ročník Gastronomických slavností na Zichovci. Slavnost je věnována především oslavě života a profesionální kulinářské cesty mistra kuchaře Ladislava Nodla. Uvidíme se 15. června.