Naši partneřiPodpoř českou gastronomii a staň se partnerem

Centrála
AKC ČR
Pražská a Středočeská
Brno
Karlovy Vary
Šumava
Severní Čechy
Východní Čechy
Severní Morava a Slezko

Přihlaš se k odběru
kulinářských novinek!

* odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Workshop Honzy Horkého II, 18.04.2024

Událost měsíce!

Tentokrát se Jan Horký zaměří na francouzské pokrmy s jarní tematikou. Honza vám ukáže jak připravit jehněčí maso, mladá kuřata a samozřejmě v kombinaci se sezónní zeleninou.

WORKSHOP ZRUŠEN!!!

 

Cena:

Člen AKC ČR 2400,- Kč vč. DPH 21%

Člen AKC ČR junior a žáci škol 1200,- Kč vč. DPH 21%

Člen AKC ČR senior 65+ 1000,- Kč vč. DPH 21%

Nečlen AKC ČR 2800,- Kč vč.  DPH 21%

Certifikované restaurace Czech Specials  2400.-Kč vč. 21% DPH

Termín: 18.4.2024

Doba konání: 9:00 – 14:00

Uzávěrka přihlášek: 8. 4. 2024

Místo konání: Retigo,s.r.o, Láň 2310, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm

více...

Nová členství

Staňte se členem komunity kuchařů a cukrářů.

Studýnka Aleš

Bohumín

Angi dorty s.r.o.

Pardubice

Kandaliková Miroslava

Ústí nad Labem-město

Sedláčková Mgr. Jarmila

Sedlčany

Lapešová Barbora

Všestary

Slovo prezidenta AKC, 15. února 2024

Mirek Kubec

Vážení členové Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, partneři, kolegové, přátelé, 

zdravím vás v roce dřevěného Draka. Měl by to být rok prosperity a pozitivních, ale někdy i revolučních změn. Doufejme, že celý gastro sektor zažije úspěšný rok bez větších turbulencí.

Oba Národní týmy mají za sebou reprezentaci České republiky a naší Asociace na kuchařské Olympiádě ve Stuttgartu. Skvěle uspěli i jednotlivci a další týmy. Jsem na všechny kuchaře, cukráře a mistry carvingu opravdu pyšný. Poděkování patří partnerům Národních i dalších týmů, bez jejich podpory by nebylo možné se na tak náročnou soutěž připravovat.

Letos v květnu nás čeká na pražském výstavišti v Letňanech největší gastronomický veletrh – Bidfood Expo. Společně s našimi partnery, a především generálním partnerem, společností Bidfood, pro vás připravujeme skvělé kulinářské soutěže. Propozice Kuchaře roku, Cukráře roku a Gastro Junior Bidfood Cup už jsou zveřejněné. V rámci Bidfood Expo připravujeme i soutěž pro sektor veřejného stravování – Nejlepší školní jídelna roku. Co nevidět vám představíme její propozice. Expo není jen o businessu a soutěžení, je to prostor i pro setkávání a sdílení zkušeností a znalostí. Moc se na vás od 21. do 23. května těšíme.

Naše pobočky pro vás připravují každý měsíc kuchařské i cukrářské workshopy. Kalendář akcí se plní, přesvědčte se sami. Nestůjte stranou a posouvejte svoje schopnosti a znalosti. Investice do sebe se vám vyplatí ze všeho nejvíce. Naši členové a členky mají na všechny akce slevy jako hrom.

Připravujeme pokračování Cukrářské akademie. Budeme rozšiřovat web www.varimedobre.eu o další skvělé materiály z oboru kuchař i cukrář. V říjnu se chystáme na kongres Světové asociace kuchařů do Singapuru, kde bude bojovat Hanka Budková o titul Young Global Chefs Challenge. Sledujte web a sociální sítě, nic vám tak neunikne.

Děkujeme, že jste součástí komunity kuchařů a cukrářů. Je fajn mít se o koho opřít, i s kým sdílet radosti profesního i osobního života. Jsme tady pro vás. Společně zvládneme všechny výzvy, které nás čekají.

Aktuality

Chlebíčková slavnost 2024

Dne 11. dubna 2024 od 16:00 hodin se v orlickoústecké Hernychově vile uskuteční II. ročník Chlebíčkové slavnosti. Akce se koná na počest místního rodáka Jana Paukerta, vynálezce tradičního českého chlebíčku.

Eduard Levý nás navždy opustil

S lítostí v srdci oznamujeme, že nás před pár dny opustil náš kamarád, kolega, největší znalec ryb Eduard Levý. Edu jsme všichni znali jako skvělého parťáka a milovníka jídla a života. Byl motorem nejen soutěže Český kapr. Zapalte za Edu svíčku a dejte si skleničku dobrého vína. Edo, budeš nám chybět.

GASTRONOMICKÁ SLAVNOST NA ZICHOVCI ANEB VZPOMÍNKA NA MISTRA KUCHAŘE LADISLAVA NODLA

Pobočka Severní Čechy vás zve na 10. ročník Gastronomických slavností na Zichovci. Slavnost je věnována především oslavě života a profesionální kulinářské cesty mistra kuchaře Ladislava Nodla. Uvidíme se 15. června.