Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Zpráva z 12. ročníku kulinářské soutěže Zámecký rendlík

09.04.2018  |  pobočka Šumava

S blížícím se jarem, proběhl v západních Čechách další, v pořadí již 12. ročník kulinářské soutěže Zámecký rendlík. Zúčastnili se ho Hotelová škola Mariánské Lázně, Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Střední odborné učiliště Domažlice, Střední škola Kostomlaty a  Střední škola Hostouň.

Letošní téma, velikonoční menu, bylo pro všechny zúčastněné opět velkou výzvou. Při přípravě pokrmů byla ponechána volnost. Celá soutěž se nesla v moderním, zdravém stylu a nápaditostí.

Členy čtyřčlenné poroty byly mimo jiné manažer kulinářských projektů Countrylife, Ing. Z. Hladík a předsedkyně pobočky Šumava, Bc. M. Pítrová. Porota měla velmi nelehký úkol, vybrat ty nejlepší.

Připravoval se králík, krůta a křepelka. Nechyběla ani nádivka, kterou se soutěžící snažili připravit moderním a také zdravým způsobem. Součástí pokrmů byla i zdravá výživa - ovesné vločky, chia semínka, pohanka, špaldová mouka a jiné…Samozřejmostí byly čerstvé bylinky. Celá soutěž se nesla jako vždy v přátelském a klidném duchu. Předávaly se cenné rady a zkušenosti. Všechna menu byla srovnatelná, našlo se velmi málo chybiček.

Nejlépe připravené menu bylo od soutěžního týmu z Hotelové školy Mariánské Lázně, na 2. místě se umístila Střední škola Hostouň a třetí místo patřilo Kostomlatům. Co říci na závěr. Snad jen to, že se již teď těšíme na další ročník soutěže a pevně doufáme, že se opět celá soutěž posune o krůček výš.

 

1. místo

Předkrm: Losos na pohanko-salátovém lůžku

Hlavní pokrm: králičí stehýnko plněné listovým salátem, gratinované brambory, velikonoční nádivka, glazovaný cukrový hrášek s baby karotkou

Dezert : Kakaová roláda plněná smetano-tvarohovou nádivkou s chia semínky, jahodo-feferonkový tataráček a velikonoční kuřátko

 

2. místo

Předkrm: Špenátový salát s kozím sýrem, opraženým seznamem, olivovo-medovou zálivkou a ztraceným křepelčím vajíčkem

Hlavní pokrm: Nadívaná - plněná křepelka celozrnnou nádivkou z kopřiv a quinoa,celerové pyré

Dezert: Plněný velikonoční muffin jahodou, ze špaldovo-celozrnné mouky a ovesných vloček, bílkovo – jahodová pěna a domácí zmrzlina

3. místo

Předkrm: Smažený špenát v cizrně s koprovým dresinkem

Hlavní pokrm: Nadívaná krůtí prsa pečená na pomerančích, pohanka s grilovanou zeleninou

Dezert: Chia semínka s lunetkou a ovocnou omáčkou


 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Hofmann Bohemia PURENA Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group
 

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof
 

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk