Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Gastro Hradec - Vitana Cup 2017

XXII. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí 

XII. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů

 

30. 3. 2017 v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové

soutěž otevřená pro návštěvníky od 9.30 – do 18.00 hod.,

Velký sál se soutěžními exponáty otevřen od 10.30 hod. do 18.00 hod.

 

pořádá AKC ČR pobočka východní Čechy


za podpory statutárního města Hradce Králové,  Královéhradeckého a Pardubického kraje  

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

FOTOGALERIE ZE SOUTĚŽE

Soubory ke stažení

30.03.2017, Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové

Ročník: 22.ročníkPobočka: pobočka východní Čechy

Propozice soutěže,

která je již 22 let mezinárodním svátkem kuchařů, cukrářů a všech milovníků moderní i tradiční gastronomie. 12. rokem je udělován titul Mistr ČR kuchař a cukrář. Velice nás těší zájem veřejnosti, i Vy jste srdečně zváni. Prožijete s námi zajímavý den s bohatým programem. Každoročně shlédnete výstavní exponáty od více jak 220 soutěžících v mnoha kategoriích. Jistě Vás zaujme expozice dle historických receptur od naši Staré gardy. Na veletrhu firem si nakoupíte. Vaše chuť rozhodne o vítězné paprikové omáčce v soutěži Chuť Česka „Bartscher Cup“. Atraktivní je výroba Carvingu v časovém limitu přímo před Vašimi zraky. V letošním roce jsou opět zařazeny soutěže pro širokou veřejnost, které jsou zadané podle velikonočních tradic…… a máme i novou soutěž pro pernikáře. V programu nechybí  vystoupení našich předních, mediálně známých, odborníků. Určitě je na co se těšit, přijďte si zasoutěžit nebo podpořit své známé nebo se jen podívat a potěšit z krásných soutěžních výrobků od soutěžících ze všech koutů České republiky i okolních států. Těšíme se na Vás.         

Soutěžní kategorie pro letošní XXII. ročník – obsah propozic:

Soutěžní kategorie pro letošní XXII. ročník – obsah propozic:

Tradiční soutěže s mezinárodní účastí

strana

 

Otevřené soutěže pro každého,
pro jednotlivce i kolektivy

strana

 

 

 

 

Kuchař

3

Chuť Česka „Bartscher Cup
soutěž o nejlepší paprikovou omáčku“

9

Kuchař junior

3

Kuchař kadet – GastroJobs Cup

3

Nejlepší cukrárna roku 2017

6

Cukrář

4

Velikonoční beránek roku 2017

10

Cukrář junior

4

Velikonoční nádivka roku 2017

10

Cukrář kadet – GastroJobs Cup

4

 

 

Cukrář umělec aneb ukaž, co umíš

5

Další informace:

 

Dekorativní perníky – nová kategorie

6

Důležité informace pro soutěžící, startovné

2

Artistika – umělecké kuchařství a cukrářství

7

Hodnocení soutěžních výrobků

10

Carving – kompozice na volné téma

8

Program, vstupenky, hromadné zájezdy,

11

Carving – Limit – Hudba a květy

8

Stravenky, co navštívit ještě v Hradci Králové

12

Start Carving – pro začátečníky

8

Kontakty

13

 

 

 

 

Důležité organizační informace pro všechny soutěžní kategorie:

ü  Datum konání:  30. března 2017

ü  Místo konání: Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis a.s.

ü  Pořádá: AKC ČR pobočka východní Čechy

ü  Kongresové centrum Aldis je otevřeno pro soutěžící od 5.00 – 19.30 hod.

ü  Parkování – celodenní parkování na parkovišti Aldisu je za 100,- Kč/1 den

 

-       Přihlášky: vyplňte na www.akc.cz  v termínu od 1. 2. 2017 do 15. 3. 2017

-       Startovné: na základě zaslané přihlášky Vám bude vystavena faktura,
                   kterou pošleme e-mailem, až pak podle faktury, prosíme, platbu uhraďte.

-       POZOR ZMĚNA - neposílejte platbu za startovné před obdržením faktury, děkujeme. 

-       Soutěžící ze zahraničí mají možnost platit na místě v den soutěže u prezence – uveďte v přihlášce

 

-       Potvrzení o platbě Vám bude posláno e-mailem na adresu z přihlášky

 

-       Výše startovného je uvedena u každé soutěžní kategorie, pokud 1 soutěžící soutěží ve více kategoriích, za každou další připlácí 300,- Kč
věkové kategorie: SENIOR = nad 21 let, JUNIOR = do 21 let, KADET = do 18 let

 

-       V ceně startovného 700,- nebo 600,- je zahrnuto: 2 vstupenky, 2 x snídaně, 1 x oběd, diplom + pro oceněné medaile, poháry, věcné ceny

 

-       V ceně startovného 100,- je zahrnuto: 1 vstupenka, diplom, pro oceněné medaile, poháry, ceny

 

-       MOŽNOST DOKOUPENÍ STRAVENEK pro soutěžící a doprovod – více na str. 11 + nabídka jídel

 

-       Odhlášky: Nemůžete-li se z jakéhokoliv důvodu zúčastnit, odhlaste se, aby Váš stůl nezůstal prázdný.
Při odhlášení i 29. 3. do 16.00 hod vracíme startovné. (sms 605286483 - Vaše soutěžní číslo a jméno.)

 

v  Vaše soutěžní číslo - po obdržení Vaší přihlášky a startovného Vám e-mailem zašleme týden před soutěží podrobné informace k organizaci soutěže a Vaše soutěžní číslo, pokud tyto informace neobdržíte, prosíme, kontaktujte nás na gastrohradec@seznam.cz , dohledáme, napravíme, děkujeme.

v  Vaše jmenovka k soutěžním výrobkům – bude připravena jednotná od pořadatele,
pozorně vyplňte přihlášku, údaje jsou použity pro tisk jmenovky i diplomu a pozdější informace pro média.

v  Jmenovku si zkontrolujtepokud dojde k chybě, nahlaste nám do 14.00 na tel. č. 605286483  –  jmenovku přepíšeme a opravíme v tabulkách, děkujeme J

v  Popisky k soutěžním výrobkům si zajišťujete sami, nesmí obsahovat jméno ani školu, hotel …
Ve výzdobě výrobků nesmí být před hodnocením soutěžní komisí použita jména soutěžících, loga škol nebo firem, ta se doplňují až v 10.15 hod., až po zhodnocení soutěžní komisí

v  Velikost soutěžního prostoru je uvedena u každé soutěžní kategorie
pokud je Vás víc z jedné školy či organizace, připravujeme 1 společný stůl,
pokud máte jiné požadavky, než nabízíme, uveďte do přihlášky, sestavujeme ze stolů 80x80 cm,
pořadatel může pozměnit rozměry stolů podle organizačních možností Aldisu.

 

ü  Vyhlášení výsledků – soutěžící přebírají ocenění v profesním oblečení !!!

 

ü  Sklízení soutěžních exponátů proběhne až po ukončení celého vyhlášení !!! po 18.00 hod.

 

v  Soutěž otevřená pro veřejnost od 9.30 do 18.00 hod, soutěžní exponáty od 10.30 – do 18.00

 

v  Prodej vstupenek pro návštěvníky je od 9.30 hod. do 16.30 hod. – vstupné 100,- Kč
Zlevněné vstupné pro hromadné zájezdy, studující, doprovod a důchodce: Kč 70,-
Časově zvýhodněné vstupné: Kč 200,- (= vstup do Velkého sálu již v 9.30 s možností fotografování) (nutno objednat předem)
hromadné objednávky vstupenek: gastrohradec@seznam.cz  nebo sms: 605286483  do 27. 3. 2017,   po předmětu uveďte: vstupenky

 

v  MOŽNOST  DOKOUPENÍ  STRAVENEK  pro návštěvníky a hromadné zájezdy – více na str. 11 + nabídka, do předmětu uveďte: stravenky

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: KUCHAŘ , KUCHAŘ JUNIOR, KUCHAŘ KADET

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol

startovné

Soutěžní prostor

SENIOR nad 21 let

K/…

Kuchař senior - Soutěžící si vybírá 2 zadání
ze seznamu z 5 možností soutěžních zadání, která se mohou i opakovat


700,-


160x160 cm

JUNIOR do 21 let

K/J…

Kuchař junior - Soutěžící si vybírá 1 zadání
ze seznamu z 5 možností soutěžního zadání

600,-

Kulatý 120 cm
nebo
120x120 cm
nebo
160x80 cm

KADET
do 18 let

K/K…

Kuchař kadet - GastroJobs Cup -
Soutěžící si vybírá 1 zadání ze 2 možností soutěžního zadání

600,-

 

 

Seznam soutěžních zadání pro jednotlivé kategorie + označení

 

 

Označení SENIOR

Označení JUNIOR

KUCHAŘ SENIOR (vybírá 2) a KUCHAŘ JUNIOR (vybírá 1)

Kuchař senior a junior
si vybírá z tohoto zadání:

K/1

K/J1

Slavnostní rautová mísa pro 8 osob,
sestávající z min. 3 základních výrobků  s odpovídajícími doplňky
+ min. dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1 porcí

K/2

K/J2

4x jednotlivý inovativní hlavní pokrm,
 připravený za tepla a vystavován za studena

K/3

K/J3

Čtyři různé předkrmy na talíři 2 na teplo a 2 na studeno připravené, podávané samostatně po 1 porci, vystavené na studeno

K/4

K/J4

Menu pro jednu osobu o 4 chodech,
menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu

K/5

K/J5

Čtyři druhy finger food po 5 kusech, 1ks 10 – 20g ,
z toho dva druhy teplé a dva druhy studené
+ vzorový talíř s 1 porcí (od každého druhu jeden ks)

 

Označení KADET

KUCHAŘ KADET (vybírá 1)

Kadet si vybírá z tohoto:

K/K1

Slavnostní mísa pro 6 osob sestávající z min. 2 základních výrobků s odpovídajícími doplňky
+ min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1 porcí

K/K2

3 chodové menu - studený předkrm,  hlavní pokrm,  dezert  nebo polévka


Orientační časový plán soutěžících KUCHAŘŮ – stejné pro všechny věkové kategorie:

Ø  5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
                 u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte  v odpovědi

Ø  7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí

Ø  7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí

Ø  10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků

Ø  10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost

Ø  11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí

Ø  16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí

Ø  18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů

 

(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku)    přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017
                                                   
(kuchař senior do přihlášky vyplňuje obě vybraná zadání, př. K/1,3 nebo K/1,1)

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: CUKRÁŘ , CUKRÁŘ JUNIOR, KUCHÁŘ KADET

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol

startovné

Soutěžní prostor

SENIOR nad 21 let

C/…

Cukrář senior - Soutěžící si vybírá 2 zadání
ze seznamu z 5 možností soutěžních zadání, která se mohou i opakovat


700,-


160x160 cm

JUNIOR do 21 let

C/J…

Cukrář junior - Soutěžící si vybírá 1 zadání
ze seznamu z 5 možností soutěžního zadání

600,-

Kulatý 120 cm
nebo
120x120 cm
nebo
160x80 cm

KADET
do 18 let

C/K…

Cukrář kadet - GastroJobs Cup -
Soutěžící si vybírá 1 zadání ze 2 možností soutěžního zadání

600,-

 

 

Seznam soutěžních zadání pro jednotlivé kategorie + označení

 

 

Označení SENIOR

Označení JUNIOR

CUKRÁŘ SENIOR (vybírá 2 zadání) a CUKRÁŘ JUNIOR (vybírá 1 zadání)

Cukrář senior a junior
si vybírá z tohoto zadání:

C/1

C/J1

Mísa Petit Fours - 4 druhy po 5 kusech (celkem 20ks + 4ks k rozkrojení)
s centrálním monumentem z jedlého materiálu, každý Petit fours musí mít rozdílnou náplň, charakter a přípravu, od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí, rozkrojení a degustaci

C/2

C/J2

Tři různé teplé české dezerty,
vystavované za studena, podávané samostatně po 1 porci na talíři

C/3

C/J3

Tři různé studené dezerty s použitím ovoce,
 
podávané samostatně po 1 porci na talíři

C/4

C/J4

Slavnostní dort (o minimální váze 2kg), maximální výška výrobku 60 cm,
dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé,

C/5

C/J5

Slavnostní 2 dorty na rozdílné téma (o velikosti 12porcí),
z toho 1 dort s výkrojí k nahlédnutí  a degustaci, 
dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

 

Označení KADET

CUKRÁŘ KADET (vybírá 1 zadání)

Kadet si vybírá z tohoto:

C/K1

1 dort o velikosti 12 porcí s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

C/K2

1 slavnostní dort vcelku s modelovanou dekorací, hmotnost dortu do 2 kg a hmotnost dekorace do 1 kg (př. dekorace z karamelu, čokolády, griliáše, marcipánu či modelovacích hmot)


Orientační časový plán soutěžících CUKRÁŘŮ – stejné pro všechny věkové kategorie:

Ø  5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
                u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte  v odpovědi

Ø  7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí

Ø  7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí

Ø  10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků

Ø  10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost

Ø  11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí

Ø  16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí

Ø  18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů

 

(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku)      přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017
                                                        (cukrář senior do přihlášky vyplňuje obě vybraná zadání, př. C/1,3 nebo C/4,4)

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: „CUKRÁŘ UMĚLEC aneb ukaž, co umíš“ – senior a junior

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol stejný pro seniory i juniory
„CUKRÁŘ UMĚLEC“

startovné

Soutěžní prostor

SENIOR nad 21 let


CU

Soutěžící má za úkol připravit exponát (maketu)
o maximálních rozměrech základny 70x70cm a maximální výšce 80cm uložené na podložce.
Téma :
atraktivně ztvárnit jakékoliv téma. Soutěžní exponát musí být realizovatelný z jedlých materiálů.
Doporučení  materiálů
na dohotovení  např.: čokoládu, mléčnou modelovací hmotu,  modelovací čokoládovou hmotu, plastický cukr a jiné hmoty používané na dohotovení dortů různých tvarů a monumentů.

Na dohotovení nejedlé (makety) je možné použít  pouze jedlé materiály mimo níže vypsané vyjímky.

Použít lze  – z nejedlých materiálů při dohotovení  floristické pásky, umělé pestíky, drátky na prostorové ozdoby.  Drátky nemohou tvořit samostatnou ozdobu, vždy je lze použít jen jako součást dekorace dále na podporu či zajištění stability figurek lze využít vnitřní výstuže a opory.             

Při dohotovení je možné použít pro atraktivnost vzhledu zlatou, měděnou, bronzovou, rubínovou, stříbrnou 
a jinou jedlou  barvu.

Zakázáno použít  -  nejedlé ozdoby a materiály např.: porcelánové, plastové, skleněné figurky a jiné z těchto materiálů ozdoby nebo látkové dekorace, také živé květy a jiné.

Soutěžní exponáty budou označeny soutěžním číslem ( přidělí organizátor) a názvem exponátu ( opatří soutěžící při instalaci exponátu) -  více v časových údajích pro soutěžící.

Hodnotí se – originalita a kreativita, obtížnost použitých technik, celkový vzhled a dodržení zadání.
Hodnotící tabulka:
Originalita a kreativita                 20 bodů
Obtížnost použitých technik       20 bodů
Celkový vzhled                           30 bodů
Dodržení zadání                         30 bodů

Můžete získat až 100 bodů - maximální počet.
Soutěžní exponát nezveřejňujte na sociálních sítích před vyhlášením výsledků.
Důvod - zachování anonymity
a regulérnosti pro soutěžícího.


700,-

 
Kulatý 120 cm
nebo
80x80 cm

 

JUNIOR do 21 let


CU/J

600,-

 


Orientační časový plán stejný jako u soutěžících CUKRÁŘŮ
(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi)
                                                                                            
přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: DEKORATIVNÍ PERNÍKY

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol – výběr ze dvou možností

startovné

Soutěžní prostor

 



pro všechny věkové skupiny bez rozdílu

 

DP/1

1. DEKORATIVNÍ PERNÍKY
zdobené, malované
nebo s využitím 2D ART techniky

- 6 – 8 ks (může být i více kusů),
velikost dle vlastního uvážení ,
vytvořit kompozici z uvedených množství, umístitelné do prostoru 80 x 80 cm






600,-

 

 

 

Stůl čtverec

80x80 cm


DP/2


2. DEKORATIVNÍ 3D PERNÍKY, VITRÁŽE

- množství a velikost dle vlastního uvážení,
k dispozici bude prostor 80 x 80 cm

 

 


PRO OBĚ KATEGORIE:
Použít lze
- zdobení bílou nebo barevnou glazurou,
karamel , želatinu, prostorové dekorace, které nejsou součástí hodnocení, barvy

Není dovoleno použít - potahové a modelovací hmoty, čokoládu, sušené ovoce, květy, výztuže, jedlý papír a fondánový list pro tisk


Hodnotí se:
Umělecké zpracování
- celkový dojem,
  sladění barev v případě jejich použití - 25 bodů
- vyjádření názvu výrobku - 25 bodů
- použité techniky, dodržení pravidel
  (povoleno , nepovoleno) -  25 bodů
- dominantní, originální prvek -  25 bodů

Maximálně lze získat 100 bodů dle regulí WACS

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: NEJLEPŠÍ CUKRÁRNA ROKU 2017

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol

startovné

Soutěžní prostor


pro jednotlivce i kolektivy bez rozdílu

 

cukrárna

Kategorie pro jednotlivce, kolektiv cukrárny nebo kavárny, který se přihlásí a přiveze

mísu malých dezertů do 60 g
– 3 druhy po 6 kusech
 (+ od každého 1 ks k degustaci)

 

600,-

Kulatý 120 cm
nebo čtverec
80x80 cm
Výzdobu stolu si zajišťuje soutěžící, není hodnocena


Orientační časový plán soutěžících  DEKORATIVNÍ PERNÍKY a CUKRÁRNA ROKU:

Ø  5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
                u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte  v odpovědi

Ø  7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí

Ø  7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí

Ø  10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků

Ø  10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost

Ø  11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí

Ø  16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí

Ø  18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů

(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku)      přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: ARTISTIKA = UMĚLECKÉ KUCHAŘSTVÍ A CUKRÁŘSTVÍ

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol stejný pro seniory a juniory  ARTISTIKA

startovné

Soutěžní prostor

SENIOR nad 21 let


A

Umělecký exponát,
umělecky zhotovená skulptura z margarínu, tuku, ledu, těsta, soli, koření, cukru, karamelu, čokolády, ….
Téma :
Atraktivně ztvárnit jakékoliv téma.

 

Velikost: bez omezení s ohledem na soutěžní prostor a vstupní dveře. (Max. 100 x 180cm)

 

Použít lze  – základnu, případně kostru skulptury z nejedlých materiálů. Při dohotovení  a konečné finalizaci výrobku nesmí být vidět žádná nejedlá část. „kostra“ tvoří pouze statický základ, který je uvnitř výrobku.

             

Soutěžní exponáty budou označeny soutěžním číslem ( přidělí organizátor) a názvem exponátu ( opatří soutěžící při instalaci exponátu) -  více v časových údajích pro soutěžící.

Hodnotí se – originalita, kreativita, obtížnost použitých technik, preciznost a celkový vzhled.

 
Hodnotící tabulka:
Originalita a kreativita                 20 bodů
Obtížnost použitých technik       20 bodů
Celkový vzhled                           30 bodů
Preciznost provedení                 30 bodů

Můžete získat až 100 bodů - maximální počet.

Soutěžní exponát nezveřejňujte na sociálních sítích před vyhlášením výsledků.
Důvod - zachování anonymity
a regulérnosti pro soutěžícího.


700,-

Kulatý 120 cm
nebo
120x120 cm
nebo
80x80 cm

JUNIOR do 21 let


A/J


600,-

                             

 

Orientační časový plán soutěžících v kategorii ARTISTIKA – stejné pro všechny věkové kategorie:

Ø  5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
                u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte  v odpovědi

Ø  7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí

Ø  7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí

Ø  10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků

Ø  10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost

Ø  11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí

Ø  16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí

Ø  18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů

 

(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku)      přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: CARVING = VYŘEZÁVANÁ ZELENINA A OVOCE

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol – více v samostatné příloze

startovné

Soutěžní prostor

 

 

pro všechny věkové skupiny bez rozdílu


Z

Vyřezaná kompozici nebo výrobek
ze zeleniny a ovoce na volné téma –
exponát musí mít název

Exponát musí mít rozměr:
max. 90 x 90 cm, výška max.150 cm, min. rozměr 35x35 cm


600,-


Kulatý 120 cm


Z/L

Carving Limit - téma: Hudba a květy
v časovém limitu 3 hod vyřezat kompozici nebo výrobek  na dané téma, 3D motiv musí být dominatním prvkem zabírajícím alespoň 40% exponátu, počet květů je neomezen, ale min. musí být 5 ks /může být jeden druh/


600,-

 

80x80 cm


Z/Z

Start Carving - vyřezaný předem 1 cukrový meloun a 5 jablek

Této kategorie se mohou zúčastnit jen soutěžící, kteří se nezúčastnili

 žádné soutěže do května 2016 (platí i mimo ČR)

 


100,-


60x80 cm

 

 

Hodnotí se:
1. Umělecké zpracování – 40 %

   

40%

 

 

* celkový první dojem (nejvíce hodnoceno)

 

 

 

* spojení v celek

     

 

 

* barevné sladění

     

 

 

* vyjádření názvu výrobku

   

 

2. Stupeň obtížnosti,množství použitých technik a motivů –20%

20%

 

 

* využití výrazného 3 D motivu nebo 2 D motivu
  (více hodnoceno 3 D)

 

 

* množství technik

     

 

 

* množství (druhů)  doplňků (květy,větve - aby bylo vhodné)

 

3. Originalita, kreativita – 20 %

   

20%

 

 

* více hodnocen dominantní originální prvek

 

 

4. Technické hodnocení -pracovní provedení – 20 %

20%

 

 

* čistota provedení (začištění)

   

 

 

* pravidelnost řezů (u motivů, zde jde o pravidelné řezy)

 

 

* jemnost práce

     

 

 

* práce s nožem (jak často využíván nůž, dlátka)

 

 

           

 

* účastníci obdrží dle získaných bodů:

   

 

* první tři v celkovém pořadí v kategorii obdrží pohár a věcné ceny
* v komisi budou přední odborníci na carving

 

             

 

 


Orientační časový plán soutěžících kategorie Z, Z/L, Z/Z:         
(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi)

ü  kat. Z - umístění soutěžních exponátů: Velký sál – 1. poschodí

prezence Z, umístění výrobků na soutěžní stůl - 5.00 – 7.30 – Velký sál

ü  kat. Z/Z umístění soutěžních exponátů: Levé přísálí velkého sálu – 1. poschodí

prezence Z/Z - 7.00 – 8.30  – vchod od parkoviště, umístění výrobku na stůl - do 9.00

ü  kat Z/L – umístění soutěže – Levá část haly – 1. poschodí

prezence a příprava u soutěžního stolku - kat. Z/L – 10.00 – 10.30

kat. Z/L – 10.30 – 13.30 – výroba soutěžních exponátů před zraky diváků

ü  výstava výrobků pro veřejnost – do  18.00

ü  kat Z/Z vyhlášení výsledků – 15.00 – Malý sál – 1. poschodí

ü  kat. Z a Z/L vyhlášení výsledků – 16.30 Malý sál – 1. poschodí

 

ü  sklízení soutěžních exponátů a výzdoby stolu – po 18.00
                                                                    
přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: CHUŤ ČESKA „Bartscher Cup - soutěž o nejlepší paprikovou omáčku“

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol

startovné

Soutěžní prostor

 

pro všechny věkové skupiny bez rozdílu

pro jednotlivce i kolektivy

Přihlášku může podat odborná škola, hotel, ….. kdokoli z veřejnosti

 

soutěžící obdrží
2 volné vstupenky

 

přihlášku vyplňte na: www.akc.cz

 od 1. 2. do 15. 3. 2017

 

omáčka

Do soutěže se může přihlásit každý,
kdo dodá 5 litrů připravené paprikové omáčky, bez masa i bez přílohy.
Pravidla soutěže

Ø  Soutěžící dodá 5 l hotové omáčky

Ø  Soutěžící si sám zregeneruje omáčku
v připraveném zázemí

Ø  Soutěžící si vylosuje barevný žeton, kterým bude skrytě označen soutěžní výrobek na vložce kotlíku

Ø  K soutěžní barvě komise přiřadí číslo, pod tímto číslem bude soutěžní výrobek označen pro veřejnost

Ø  Hlasy se po degustaci budou odevzdávat podle soutěžního čísla do skleněných válců umístěných v sále

Ø  Časový limit na rozdání hlasů je 150 minut nebo do snědení omáčky, poté proběhne vyhodnocení.

Ø  Po součtu hlasů bude pak vyhlášen absolutní vítěz„Chuť Česka Bartscher Cup 
– soutěž o nejlepší paprikovou omáčku“


Jedná se o soutěž o nejlepší paprikovou omáčku tak, jak ji máte rádi.

Do přihlášky uveďte jako kategorii "omáčka".

Soutěž proběhne v jednom kole, max. počet 20 omáček. Po anonymní degustaci širokou veřejností přiřadí každý návštěvník své hlasy omáčce nebo omáčkám, které jsou pro něj lahodné – tradičně České. (Každý návštěvník obdrží 5 hlasovacích žetonů, které může dle svého uvážení všechny přiřadit stejnému vzorku nebo je rozdělit i mezi více omáček.)
Kapacita sálu je 250 lidí.
Vezměte k hlasování

i své přátele, žáky, apod.

Dále bude omáčky hodnotit i komise, sestavená z odborníků v gastronomii.

Jedna omáčka se tedy stane vítězem dle hlasování veřejností a jedna vítězem dle odborné komise.

Celou soutěží bude provázet moderátor, hudba, historky a recepty od mistrů a osobností oboru.

 

0,-

bez poplatku

 

 

 

 

Zapůjčený elektrický kotlík a stůl 80x80 cm

 

Časový harmonogram
pro soutěžící:


11.00 - 11.25 prezence
– vchod od parkoviště

11.30 - 12.00 regenerace omáčky

12.00 - 14.30
ochutnávky omáček na Malém sále

16.30 – 18.00 vyhlášení výsledků soutěže na Malém sále

 

 

 Bartscher  se stal partnerem této soutěže a dodal 20 ks stejných kotlíků, tím je zaručena anonymita a regulérnost hodnocení soutěže.

 

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: VELIKONOČNÍ BERÁNEK ROKU 2017

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol

startovné

Soutěžní prostor

pro jednotlivce i kolektivy bez rozdílu věku

 

beránek

Soutěž pro každého, kdo se přihlásí a přinese
2 stejné VELIKONOČNÍ BERÁNKY + dodá recept, který bude součásti prezentace, beránci mohou být jakýkoliv, dle rodinných či krajových receptů, soutěžící sám rozhodne, který 1 zůstane na výstavu a 2. se rozkrájí k degustaci.
Komise hodnotí vzhled a chuť

 

100,-


60x80 cm

Výzdobu stolu si zajišťuje soutěžící, není hodnocena

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE: VELIKONOČNÍ NÁDIVKA ROKU 2017

Věková kategorie

Označení kategorie

Soutěžní úkol

startovné

Soutěžní prostor

pro jednotlivce i kolektivy bez rozdílu věku

 

nádivka

Soutěž pro každého, kdo se přihlásí a přinese
1-1,5 kg VELIKONOČNÍ NÁDIVKY + dodá recept, který bude součásti prezentace,
nádivka
může být jakákoliv, dle rodinných či krajových receptů  (½ na výstavu, ½ k degustaci)
Komise hodnotí vzhled a chuť

 

100,-


60x80 cm

Výzdobu stolu si zajišťuje soutěžící, není hodnocena


Orientační časový plán soutěžících kategorie – Velikonoční beránek, Velikonoční nádivka :

ü  umístění soutěžních exponátů: Levé přísálí velkého sálu – 1. poschodí

ü  prezence - 7.00 – 8.30  – vchod od parkoviště, umístění výrobku na stůl - do 9.00

ü  hodnocení výrobků 9.30 – 10.30

ü  výstava výrobků pro veřejnost – 10.30 – 18.00

ü  vyhlášení výsledků – 15.00 – Malý sál – 1. poschodí

 

ü  sklízení soutěžních exponátů a výzdoby stolu – po 18.00

přihlášku vyplňte na www.akc.cz  od 1. 2. do 15. 3. 2017 nebo sms: 605286483 (pouze tyto kategorie)

HODNOCENÍ SOUTĚŽNÍCH VÝROBKŮ platné pro všechny kategorie, pokud není uvedeno přímo u kategorie jinak

Hodnotící komise pro každou kategorii je složená z předních gastronomických odborníků AKC ČR.
Soutěžní výrobky se hodnotí anonymně pouze podle soutěžních čísel. Soutěžní výrobek může tedy od každého komisaře získat maximálně 100 bodů.

Absolutního vítěze v soutěži seniorů kuchařů v kategoriích „K“ i cukrářů v kategoriích „C“ určí odborná komise.
Vítěz obdrží „Cenu Rudolfa Přibyla“ jako nejvyšší ocenění soutěže
a titul MISTR REPUBLIKY KUCHAŘ a  MISTR REPUBLIKY CUKRÁŘ.
Připravující škola vítězného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Cenu Milana Burdy“.
V letošním roce bude opět udělena cena Primátora města.
Všichni soutěžící dle umístění obdrží diplom, medaile, poháry, nejúspěšnější i věcné ceny od partnerů soutěže.
Absolutní vítěz ze všech kategorií obdrží obří putovní pohár soutěže.

Každý z komisařů hodnotí soutěžní výrobek ze 4 pohledů.

 

 

hledisko

upřesnění

bodový rozsah

a.

Prezentace

využití inventáře, prostoru a doplňků

0 až 25 bodů

b.

Sestavení

skladba barev, surovin, vzájemná harmonie

0 až 25 bodů

c.

Odborná příprava

preciznost, velikost porcí, náročnost technologie výroby

0 až 25 bodů

d.

Aranžmá, podávání

nápaditost, atraktivnost, nové trendy

0 až 25 bodů

Celkem:

 

 

0 až 100 bodů

CELODENNÍ PROGRAM - změny v programu či doplnění zveřejníme na www.akc.cz

 

HARMONOGRAM PRO NÁVŠTĚVNÍKY

 

podlaží

kde

čas

popis

Kongresové centrum Aldis – Hradec Králové

1. poschodí

Foyer

od 9.30 do 16.00

od 9.30 do 18.00

Modelování z modelovací hmoty – různé motivy s instruktáží pro zájemce

Veletrh firem (možnost nákupu zajímavých výrobků)

Velký společenský sál

od 10.30 do 18.00

výstava soutěžních výrobků otevřena pro veřejnost

od 14.00 do 15.00

pro zájemce diskuze s odbornou porotou u vystavených exponátů

Levá chodba
u Velkého sálu

 

od 10.30 do 13.30

Carving – vyřezávání zeleniny a ovoce

Výroba exponátů přímo před zraky publika na téma:

„HUDBA a květy“  (Časový limit  je 180 minut)

Pravé přísálí
u Velkého sálu

od 10.00 do 18.00

Český rozhlas
Prodejní stánky

 

 

 

Malý sál

 

od 10.00 do 11.00

 

Seminář – bude doplněno

 

od 12.00 do 14.30

Čhuť Česka „Bartscher Cup
 - soutěž o nejlepší paprikovou omáčku“

ochutnávky a hodnocení omáčky - veřejnost chutná a hlasuje:

Každý návštěvník:

Ø  dostane k dispozici vodu k zapíjení a 5 hlasovacích žetonů

Ø  bude se volně pohybovat po sále a ochutnávat (i vícekrát)

Ø  pak se rozhodne o svém hlasování a přidělí žetony
(dle svého uvážení 1 až 5 žetonů jedné či více soutěžním omáčkám)

15.00 – 16.00

Vyhlášení výsledků těchto soutěží:

Ø  Velikonoční beránek 2017

Ø  Velikonoční nádivka 2017

Ø  Start Carving

16. 30

KOMPLETNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ 22. ročníku
GASTRO HRADCE VITANY CUP 2017

předání cen, pohárů, medailí, diplomů,
udělení titulu Mistr republiky, předání putovního poháru...

Labský sál

od 8.00 do 16.30

Kavárna s odpočinkovým prostorem

přízemí

Foyer

od 9.30 – do 18.00

Gastronomické muzeum

Eliščin sál

od 10.00 do 16.30

Číšnické dovednosti – pojďme se něco přiučit
– předváděcí akce

RESTAURACE, JEDNACÍ SÁL

od 9.30 do 18.00

Celodenní stravování

 

NÁVŠTĚVA  VEŘEJNOSTI  A  HROMADNÉ  ZÁJEZDY
– vstupenky

 

Prodej vstupenek: od 9.30 hod

Vstupné: Kč 100,-

Zlevněné vstupné pro hromadné zájezdy, studující, doprovod a důchodce: Kč 70,-

Pro SKUPINY žáků ZŠ od 13:00 výhodné vstupné ve výši 20,- Kč za jednoho žáka.
(doporučujeme objednat předem - viz kontakt)

Časově zvýhodněné vstupné: Kč 200,- 
(= vstup do Velkého sálu již v 9.30 s možností fotografování) (nutno objednat předem - viz kontakt)

Hromadné objednávky vstupenek – nejpozději do 27.3.2017, pak už běžný prodej:
objednané vstupenky budete mít připraveny u vchodu do Aldisu od Labe (u fontány)
objednávejte  sms:  +420  605286483 –
organizace, počet vstupenek, kontaktní osoba 
nebo e-mailem:
gastrohradec@seznam.cz    do předmětu uveďte: „vstupenky“

SOUTĚŽÍCÍ, DOPROVOD, NÁVŠTĚVNÍCI, HROMADNÉ ZÁJEZDY - stravenky

Nabídka stravování.  
MOŽNOST  DOKOUPENÍ  STRAVENEK 
pro soutěžící, doprovod – pokud počet není dostačující ze soutěžního poplatku,
pro návštěvníky a hromadné zájezdy:

Stravenky si můžete objednat e-mailem předem nejpozději do 27. 3. 2017
(cena snídaně: 60,- Kč, cena oběda:  80,- Kč, cena večeře 80,-)
.
objednejte na:
gastrohradec@seznam.cz   – do předmětu uveďte: „stravenky “,

budete mít připraveny spolu se vstupenkami nebo soutěžící u prezence

 

Nabídka jídel na stravenky:

 

Snídaně 60,-    …… přízemí Jednací sál od 7.00 – do 9.30 hod.

1) Telecí párečky 4ks, pečivo, Dánský mix(sladké 2ks),ovoce, čaj, káva, capuccino

2) Jogurt, pečivo, Dánský mix(sladké 3ks), ovoce, čaj, káva, capuccino            

            Oběd 80,-       …… přízemí Jednací sál od 11.00 – do 14.30 hod.

Frankfurtská s uzeninou
Kuřecí váleček plněný mozzarelou, sušenými rajčaty a bylinkovým pestem s dušenou basmati rýží    

           

Večeře 80,-    …… přízemí Restaurace od 17.00 – do 19.30 hod.

Vepřová krkovice 150 g pečená v pikantní marinádě, zelené fazolky s provensálským kořením, opékané brambory


KAM  DÁLE  V  HRADCI  KRÁLOVÉ,  naše doporučení:

Ø  Aquacentrum a krytý plavecký bazén  (2 minuty chůze od Aldisu)  www.snhk.cz/lazne
Eliščino nábřeží 842, Hradec Králové

Ø  Muzeum východních Čech  (5 minut chůze od Aldisu)  www.muzeumhk.cz
Eliščino nábřeží 465, Hradec Králové

Ø  Galerie moderního umění  www.galeriehk.cz
Velké náměstí 139, Hradec Králové

Ø  vyhlídková Bílá věž (235m n.m. 71,5 m výška)  http://www.bilavez.cz/
unikátní expozice otevřená po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2015
Velké náměstí, Hradec Králové, tel. 495 514 722
v okolí Bílé věže doporučujeme procházku historickým centrem

Ø  Hvězdárna a planetárium Hradec Králové  www.astrohk.cz
– novinka – nejmodernější planetárium s největší promítací plochou
a aktuálními záběry ze stanic ve vesmíru a světových observatoří

Zámeček 456/30, Nový Hradec Králové

Ø  Obří akvárium, Podvodní skleněný tunel, deštný prales, ,,, www.obriakvarium.cz
- ve čtvrtek od 13.30 krmení ryb potápěčem ….
Envi dům, Baarova ul. 1663/10, Hradec Králové

Ø  Muzeum panenek www.panankarium.cz , Staré město, Úzká 210, Hradec Králové

 

Ø  Jiráskovy sady, soutok řeky Labe a Orlice 
- přímo v Jiráskových sadech naleznete Lidový kostelík sv. Mikuláše  (zajímavá dřevěná stavba)

Obecné podmínky soutěže

ü  soutěže se může zúčastnit kterýkoli občan ČR, soutěže se mohou zúčastnit i zahraniční kolegové                                                                                

ü  pokud soutěžícímu nebude v době konání 15 let, je třeba mít s sebou písemný souhlas rodičů

ü  fotografie pořízené pořadateli, zachycující průběh soutěže a hotové výrobky, mohou být využity bez souhlasu účastníků v tisku, příp. na propagaci dalších ročníků

ü  oficiální fotografie z akce mohou být využity dalšími osobami  pouze po souhlasu pořadatele nebo spolupořadatele

ü  pouze pořadatel a odborný garant soutěže má právo připravit z této akce prodejní CD, DVD, knihu nebo jiný tiskový materiál určený k prodeji

ORGANIZÁTOŘI, KONTAKTY

Bližší informace:

Organizace a přihlášky do soutěže, zpracování dat: 
Helena a Otto Urbanovi, tel.č. +420 605286483
e-mail:
gastrohradec@seznam.cz

 

Vystavení faktur, kontrola plateb, potvrzení o platbách:

Sekretariát AKC ČR

Romana Vodičková, tel.č. +420 775657217, 274812324, e-mail: tajemnice@akc.cz

 

Odborný garant soutěže Carving - vyřezávání zeleniny a  ovoce v časovém limitu
Luděk Procházka, tel.č. +420 777241424 večer
e-mail
info@carving-studio.eu

 

Odborný garant nové soutěže „Cukrář umělec aneb ukaž, co umíš“ a „Dekorativní perníky“
Eliška Dernerová, tel.č. +420 602585214
e-mail
akcbrno2015@atlas.cz

 

Veletrh firem:

Radek Runštuk, tel.č. +420 603519538 

e-mailfirmy.gastrohradec@gmail.com

 

Styk s médii – televize, rozhlas, časopisy, deníky:
František Croitor, tel. č.: +420 604479520, e-mail: f.croitor@centrum.cz
Jaroslav Runštuk, tel.č.: +420 603842229, e-mail: setpus@seznam.cz

 

Hromadné objednávky vstupenek: e-mail: gastrohradec@seznam.cz  - do předmětu uveďte „vstupenky“

Objednávky stravenek: e-mail: gastrohradec@seznam.cz  - do předmětu uveďte „stravenky“

Spolupořádající školy – organizačně zajišťují jednotlivé soutěže

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb