Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Lázeňský pohárek 2017

XIX. ročník přehlídky kuchařského umění

žáků SOU a SOŠ

 

Přílohy ke stažení Online přihláška

Soubory ke stažení

On-line přihláška - Lázeňský pohárek 2017, 5.12.2017

Jméno:
Příjmení:
Datum narození:
Odborná škola:
Fakturační údaje včetně IČ:
E-mail:
Telefon:
Číslo účtu pro vrácení kauce:
Kategorie:
Poznámka:

05.12.2017, 7:00-16:00, Slavnostní sál Grandhotelu Pupp, Karlovy Vary

Ročník: XIX. Pobočka: pobočka Karlovy Vary

 

PARTNEŘI SOUTĚŽE:  

Grandhotel PUPP - http://www.pupp.cz/

Nestlé Česko s.r.o.  -  https://www.nestle.cz/cz 

GastroJobs.cz - http://www.jobspot.cz/

Wüsthof - http://www.wusthof.cz/

Bidfood Czech Republic s.r.o. -  https://www.bidfood.cz/gastro

SPV Grandhotelu Pupp

„Řepa“

 

Základní informace:

Ø  startovné pro 1 vystavovatele činí 450,- Kč/vč. DPH + vratná kauce 1000,-Kč (kauce bude vrácena ihned po ranní registraci soutěžícího a předání výstavních pokrmů k hodnocení)

Ø  výrobky musí být dovezeny hotové, na místě již pouze naaranžované na porcelán či jiný vhodný materiál

Ø  hotové exponáty musí být připraveny k hodnocení na vystavovacích stolech do 8.30 hod.

Ø  každý soutěžící má přidělenu výstavní plochu stolu cca 120 x 80 cm nebo kulatý pr.140 cm

Ø  výzdobu stolu si zajistí každý sám, výzdoba není předmětem hodnocení

Ø  soutěžící budou odměněni diplomy, bronzovým, stříbrným a zlatým pohárkem, věcnými cenami a medailemi v barvě cenných kovů v netradičním tvaru

Program:

 

7. 00 - 8.30 hod.             - dohotovení výrobků, vystavení na stoly a předání k hodnocení

         9.30 hod.             - zahájení praktické soutěže

  (pořadí se určuje podle vylosovaného čísla výstavní plochy)

       12.00 hod.             - občerstvení – společný oběd pro soutěžící a doprovod

- doprovodné akce dle rozpisu                                 

cca 16.00 hod.              - vyhodnocení, předání cen, oficiální ukončení soutěže

Pravidla   soutěže:

 

Soutěž kuchařů „Lázeňský pohárek“ se koná 5. prosince 2017

ve Slavnostním sále Grandhotelu Pupp a je pořádána:

AKC – ČR regionální pobočka Karlovy Vary

Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary, Ondřejská 56, Karlovy Vary

Grandhotel Pupp, Mírové náměstí 2, Karlovy Vary 

 

Podmínky účasti:

Soutěže se může v kategorii kuchař nebo cukrář účastnit pouze žák středního odborného učiliště nebo střední odborné školy, který není v oborech kuchař nebo cukrář vyučen.

Z jedné školy se může soutěže účastnit více žáků. Kromě školy mohou účastníci reprezentovat i pracoviště, na kterých vykonávají odborný výcvik nebo odbornou praxi.

Bude hodnocen výrobek i samostatná práce a zručnost soutěžících v přípravě pokrmů.

Ø  Vysílající škola nebo pracoviště zajistí pedagogický dozor nad svými účastníky v průběhu celé soutěže.

Ø  Organizátoři soutěže zajišťují dozor nad účastníky pouze v době soutěžního výkonu.

 

Soutěžní kategorie:

 

Kuchař/ka

I. soutěžní úkol – Pódiové vystoupení

 

3 porce moderního lehkého studeného či teplého předkrmu z tříchodového menu

Povinná surovina – červená řepa!

Ø  v časovém limitu 30 minut v zázemí kuchyně +15 minut pódiového vystoupení + 5 minut na úklid pracoviště připravit 3 porce moderního lehkého předkrmu

 

II. soutěžní úkol – Výstava

 

K /1) Tříchodové menu včetně desertu

Ø  studený nebo teplý předkrm, hlavní pokrm a studený či teplý desert

Ø  součástí vystaveného menu bude povinně předkrm z pódiového vystoupení

Ø  vše vystaveno ve studeném stavu

 

NEBO

K / 2) Tři různé předkrmy

Ø  tři různé studené či teplé talířové předkrmy

Ø   součástí vystavených talířových předkrmů bude povinně předkrm z pódiového vystoupení

Ø  vše vystavené ve studeném stavu

 

 Cukrář/ka

I. soutěžní úkol – Pódiové vystoupení 

 

3 porce moderního lehkého desertu z tříchodového menu

Povinná surovina – červená řepa!

Ø  v časovém limitu 30 minut v zázemí kuchyně +15 minut pódiového vystoupení + 5 minut na úklid pracoviště připravit 3 porce moderního lehkého desertu

 

II. soutěžní úkol – Výstava

C / 1) Slavnostní mísa minidezertů /3 druhy po 4 kusech / + talířový desert

Ø  vše vystaveno ve studeném stavu

Ø  vystavený desert bude povinně desert z pódiového vystoupení

Ø  vše vystavené ve studeném stavu

 

NEBO

C / 2) Tři druhy restauračních moučníků /jednotlivě na talířích /

Ø  tři různé studené či teplé talířové deserty

Ø  součástí vystavených talířových desertů bude povinně desert z pódiového vystoupení

Ø  vše vystavené ve studeném stavu

 

NEBO

C / 3) Slavnostní dort na volné téma pro 8 osob /vykrojená výseč dortu na zvláštním talířku/ + talířový desert           

Ø  dort musí být porcovatelný na 8 porcí

Ø  celková váha slavnostního dorty se musí pohybovat v rozmezí 900g-1100g

Ø  ozdoba dortu musí být také porcovatelná na počet porcí

Ø  součástí vystavených talířových desertů bude povinně desert z pódiového vystoupení

Ø  vystavený desert bude povinně desert z pódiového vystoupení

Ø  vše vystavené ve studeném stavu

 

Podmínkou je povinná tepelná úprava jakékoli vlastní suroviny při pódiovém vystoupení.

Surovina může být předpřipravena v zázemí kuchyně v soutěžní části příprava.

Každý soutěžící bude mít k dispozici 300g červené řepy čerstvé, vařené nebo pečené. Prosíme o uvedení do přihlášky či do emailu.

K dispozici bude jednotný porcelán pro servis připravených dvou porcí pódiových pokrmů, jednu porci může každý soutěžící naservírovat na vlastní inventář dle vlastní výstavy pokrmů za studena. Tato porce bude vystavena na soutěžní tabuli ke srovnání s již vystaveným pokrmem.

V zázemí kuchyně budou mít soutěžící k dispozici konvektomat, elektrické a indukční plotýnky, pracovní plochu.

Veškerý potřebný inventář si každý soutěžící zajistí sám.

Na podiu bude mít každý soutěžící k dispozici krájecí desku, dvě indukční plotýnky + pracovní plochu. Dohromady bude k dispozici jeden grill salamandr, jedna fritéza a Hold-o-mat, pro cukrářskou kategorii bude na podiu k dispozici pečící horkovzdušná trouba.

Pozor: Na indukční plotny je zapotřebí příslušný inventář, nefunguje každý!!!!!!

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné, vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

Přihlášky do soutěže: 

Přihláška na soutěž on-line na www.akc.cz nejpozději do 15. 11. 2017.

 

PŘI REGISTRACI SOUTEŽÍCH V DEN SAMOTNÉ SOUTĚŽE, BUDE KAŽDÉMU PŘEDÁN ORIGINÁL DAŃOVÉHO DOKLADU A ZÁROVEŇ BUDE VRÁCENA KAUCE NA BANKOVNÍ ÚČET UVEDENÝ V PŘIHLÁŠCE.

Případné další informace na tel. čísle.

Paluska Lukáš   -  Mobil:  777 67 40 38      E-mail: karlovy.vary@akc.cz

 

……..a na konec pár nápadů!

Raviolka nadívaná ricottou v řepné polévce

Čokoládové brownies s červenou řepou


Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb