Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Slezský bigos na hradě 2018

12.  ROČNÍK  MEZINÁRODNÍ  KUCHAŘSKÉ  SOUTĚŽE
VE  VAŘENÍ  KOTLÍKOVÉHO  BIGOSU

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

26.05.2018, Slezskoostravský hrad, Hradní 1, Slezská Ostrava

Ročník: 12. ročníkPobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Pořádá Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka severní Morava a Slezsko, za podpory statutárního města Ostrava, městského obvodu Slezská Ostrava.

Soutěž 3-6 členných družstev jak amatérů, tak profesionálních kuchařů o nejchutnější bigos, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá, úpravě stolu, jednotnému úboru, image týmu.

Cílem mezinárodní kuchařské soutěže Slezský bigos na hradě 2018 je seznámit širokou veřejnost s tradičním slezským pokrmem a propagovat činnost pobočky AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.

Místo konání: Slezskoostravský hrad, Hradní 1, Slezská Ostrava

Datum konání:  26.5.2018

Soutěžní úkol: Uvařit libovolný počet porcí bigosu v kotlíku nebo v kotlině na ohni.
                          Povinností je dát porotě dvě degustační porce.

Soutěžící si sám zajistí kotlík, suroviny, pracovní pomůcky.
Dřevo na topení pod kotlíky zajistí pořadatel.

Zahájení soutěže: 9:30 hod.

Předání degustačních porcí porotě: 13:30 hod.

Slavnostní vyhlášení výsledků: 14:00 hod.

Předem může být nakrájené a naložené maso, očištěná a omytá zelenina (nenakrájená).

Hodnotí se: chuť pokrmu, práce a čistota na pracovišti, kreativita, výzdoba stánku.

Pořadatel zajistí:

-          tekoucí pitnou vodu

-          označení vymezených prostorů pro přípravu bigosu o vel. 4 x 4 metry (možnost postavení altánu)

-          stůl a lavici

-          dřevo na topení pod kotlíky

-          odbornou a laickou porotu

-          telefonické potvrzení o výběru k účasti

-          slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších týmů.

Více informací:
Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko.
Email: karel.drapal@centrum.cz.

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Hofmann Bohemia PURENA Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group
 

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof
 

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk