Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Martinská husa 2019

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

Datum: 16.11.2019Čas:
MístoFrenštát pod RadhoštěmPobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Korespondenční soutěž vyhlášená Městem Frenštát pod Radhoštěm

a Hotelovou školou Frenštát pod Radhoštěm

  • zpracujte originální recepturu na téma ,, Martinská husa “ včetně kalkulace surovin
    a technologického postupu pro přípravu 6 porcí pokrmu
  • recepturu zašlete pořadateli v elektronické podobě: lenka.kresalkova@mufrenstat.cz / Lenka Křesálková, tel.: 725 784 220 termín doručení receptury: do 21.10.2019
  • recepturu zašlete pořadateli písemnou formou s označením „soutěž“ na adresu:
     
    Město Frenštát pod Radhoštěm, kancelář Domu kultury, nám. Míru 1, 744 01 Frenštát p. R. termín doručení receptury: do 21.10.2019
  • komise sestávající se z jednoho zástupce města a jednoho zástupce školy vybere s předstihem 3 top receptury
  • přípravu soutěžních 3 top pokrmů dle vybraných receptur zajistí HŠ Frenštát pod Radhoštěm
  • příprava soutěžních pokrmů proběhne v gastrocentru HŠ v pátek 8. 11. 2019 v čase od 7:00 do 11:00 hodin.
     

    Autor receptu může být u přípravy pokrmu přítomen nebo sám může pokrm vyrobit. Zároveň bude pozván na slavnostní oběd u příležitosti přípravy top receptů.

  • připravené pokrmy vyhodnotí porota určená z jednoho zástupce města, jednoho zástupce profesních odborných organizací a jednoho zástupce Asociace kuchařů a cukrářů (AKC) ČR
  • vítězem soutěže ,,Martinská husa“ bude dne 16. 11. 2019 v rámci Martinských trhů vyhlášen autor receptury nejlepšího pokrmu a současně převezme cenu od starostky města
  • soutěžící souhlasí s uveřejněním své receptury, jména a města na webových stránkách a tiskových materiálech pořadatele. Ostatní údaje soutěžícího slouží pořadatelům pouze za účelem zkontaktování.
  • výsledky soutěže a všechny přihlášené receptury budou zveřejněny na www.kulturafrenstat.cz
     
    Informace k soutěžnímu úkolu
  • zpracujte recepturu pokrmu včetně kalkulace surovin a technologického postupu na jeho přípravu (možno přiložit fotodokumentaci připraveného pokrmu - není podmínkou)
  • hlavní surovinou je husa
  • recepturu zpracujte na 6 porcí , včetně příloh
  • pokrm by měl způsobem přípravy a podáváním odpovídat tradičnímu pojetí martinské husy (např. nádivka) s tradičními přílohami (knedlík, zelí, výpek či šťáva)
  • jedna porce je určena k hodnocení (degustaci) porotě, druhá pro vystavení ukázkového talíře na prezentačním stole
     
    recepturu sestavte s ohledem na dobu přípravy tj. 4 hodiny

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění Marcinčák víno

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. CERIA s.r.o. DRANA CATERING HAPPY FISH Mirel Vratimov Mirel Vratimov PURENA RATIONAL Robot Coupe SAVENCIA FD Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč ČVS Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Unilever