Letošní ročník se uskutečnil v restauraci Spilca v Plzeňském Prazdroji. Asociace kuchařů bude tuto soutěž pořádat jednou za dva roky vždy v jiném městě. Příští rok se můžete těšit na prostředí největšího gastronomického veletrhu Bidfood Expo v pražských Letňanech.
Letos měla soutěž skvělou úroveň. Především v oboru cukrář je znát působení Heleny Fléglové (členka představenstva AKC ČR a garantka oboru cukrář) a vzdělávací aktivity AKC ČR a společnosti Almeco (partner AKC ČR).
Soutěžící měli v oboru kuchař za úkol připravit v časovém limitu šedesáti minut čtyři chody pokrmu buď z jehněčího nebo vepřového masa z portfolia společnosti Bidfood.
Cukrářky a cukráři měli za úkol za šedesát minut připravit čtyři chody talířového dezertu. Měli povinnost použít čokoládu Callebaut a pyré od značky Ponthier (všechny produkty jsou z portfolia společnosti Almeco).
Nejlepším kuchařem se stal Vojtěch Ždárecký ze Soukromé hotelové školy Bukaschool Most.
Nejlepší cukrářkou se stala Rozálie Michlová ze SOŠ a SOU Roudnice nad Labem.
Na kompletní výsledkové tabulky se můžete podívat v příloze níže:
vysledkovalistinagj2023cukrari | vysledkovalistinagj2023cukrari.pdf |
vysledkovlistinagj2023kuchari | vysledkovlistinagj2023kuchari.pdf |