Tématem workshopu byla inspirace do jarního menu. Honza se zaměřil na kombinace telecího, jehněčího, kachny a ryb s jarní zeleninou. Inspirativní byly i vegetariánské jarní pokrmy. Zaměřen byl na správné techniky úprav surovin a vhodné kombinace a úpravy.
A co jsme tentokrát připravovaly a ochutnávaly? Zde je přehled připravovaných pokrmů?
Tatarák z červené řepy, espuma z červené řepy, lanýžový olej, hráškový salát
Uzená kachní prsa, konfit z kachních stehen, karotkový krém s pomerančem, mini mrkev
Telecí tatarák s hrubozrnnou hořčicí, grilovaná kreveta
Jehněčí hřebínek, chorizo krusta, chorizo omáčka, hráškový krém
Hráškový sorbet s mořskou řasou
Velké poděkování patří oběma protagonistům workshopu a již teď se těšíme na 19. května 2022, kde bude ve firmě Retigo další vynikající workshop s Honzou Horkým.