Národní tým trénuje na Světový pohár v Lucembursku

Tréninky týmu se již od roku 2018 odehrávají v Národním zemědělském muzeu v Praze. Díky tomuto zázemí se může tým skutečně kvalitně připravovat. Tým se potkává zhruba dvakrát měsíčně. Trénují se dvě disciplíny.

Asi ze soutěží znáte tzv. Restauraci národů. Šest členů a členek týmu připravuje 110 porcí tříchodového menu. Ve stanovém šestihodinovém limitu musí soutěžící připravit menu ve vysoké kvalitě od základu. Výdej pak probíhá jako v restauraci.  

Druhá disciplína, která je nová a na sutěže je zařazena až od kuchařské olympiády 2020, je slavnostní bufet pro 12 osob. Opět šest členů a členek týmu připravují tříchodové menu, finger foods, petit four, studenou mísu a skulpturu. Právě tuto disciplínu tým trénoval 3. března. Podívejte se na krásné fotografie z tréninku od dvorního týmového fotografa Davida Tesaře.