Zanechali jsme skvělý dojem na Global Chefs Challenge i na kongresu Worldchefs v Abu Dhabi

Na soutěži juniorů Global Young Chefs Challenge nás reprezentoval člen juniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Vojtěch Petržela. Vojta připravoval tříchodové menu. Hlavními surovinami byl halibut, telecí svíčková a ovocná pyré od Boiron. Na přípravu měl Vojta čtyři hodiny. Jako pomocnici mu pořadatel vybral šikovnou mladou kuchařku Lauru.

A teď bomba! Vojta obsadil skvělé čtvrté místo! K bronzu mu chybělo jen pět bodů. Vojta příští rok posílí seniorských Nároďák  a stane pro něj velkou posilou. 

Seniory reprezentoval ostřílený borec a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR Jan Horký. Honza připravoval čtyřchodové menu společně s Magdou Murínovou. Magda je členkou juniorského Nároďáku. Povinné suroviny byly téměř totožné. Jeden chod navíc museli senioři připravit ve veganské variantě. Honza s Magdou společně vybojovali senzační sedmé místo z osmnácti soutěžících. 

Na kongresu Worldchefs jsme měli zástupce v Miroslavu Kubcovi. Prezident AKC se účastnil všech jednání o směřování Worldchefs. Mirek je respektovaným členem Worldchefs a dokonce nositelem ocenění za skvělou práci pro Worldchefs. V minulosti byl kontinentálním ředitelem pro Centrální Evropu. Náš hlas je tak ve Worldchefs opravdu dobře slyšet. 

Děkujeme všem našim partnerům, bez nichž bychom nemohli reprezentovat národní gastronomii na světové scéně. Speciálně děkujeme společnosti Bonduelle a projektu Czech Specials