Slavíme Světový den kuchařů

Mezinárodní den kuchařů jako svátek všech kuchařů, den gastronomie a solidarity slavili poprvé v roce 2005 v Jižní Africe. K jeho vzniku dala podnět myšlenka pana Dr. Billa Gallaghera, Honourary Life Presidenta of WACS, celosvětové Asociace. Tento den představuje možnost spojit příležitost k setkání a zábavě všem příznivcům gastronomie a široké veřejnosti s jeho hlavním posláním, kterým je zapojení členů Asociací a jejich partnerů do iniciativ sociální zodpovědnosti ve svých zemích, za masivní podpory partnerů, příznivců gastronomie a médií. Je to zároveň den, kdy vzdáváme hold rodinám kuchařů a kuchařům, kteří dělají čest své profesi.

Asociace kuchařů a cukrářů ČR je hrdým členem Světové asociace kuchařů. Každý měsíc pořádáme celou řadu workshopů, soutěží a dalších akcí. Zveme vás v sobotu 22. října na Myslivecké slavnosti v Národním zemědělském muzeu v Praze, kde budeme společně s naší Starou gardou kuchařů a cukrářů AKC ČR a naší pobočkou Praha a Střední Čechy podávat skvělý kančí guláš a dýňovou polévku ve veganské verzi.

Zároveň se ve studiu v Národním zemědělském muzeu uskuteční dva zvěřinové workshopy pod taktovkou Staré gardy kuchařů a cukrářů. Jeden workshop je věnovaný mládeži a jeden dospělým. 

Zvěřina je jedním z nejudržitelnějších mas vůbec. Neklade velké nároky na prostor, energie a neprodukuje tak velké množství skleníkových plynů jako například chov skotu nebo prasat.

Program Mysliveckých slavností najdete na webu muzea