Podzimní cukrárna

Seminář vedly Pavlína Berzsiová, bývalá a dlouholetá viceprezidentka AKC ČR, lektorka seminářů a Alena Kirpalová, nositelka mnoha prestižních ocenění z národních i mezinárodních soutěží. Mistr a vícemistr ČR v oboru cukrář. Certifikovaný komisař AKC ČR pro obor cukrář. Lektorka Kulinářských kurzů pro Hotely a restaurace

            Během semináře měli účastníci možnost osobně si vyzkoušet:

  • Bezlepkové Brownies s kaštanovou pěnou a malinovým prachem
  • Řepný dortík s dýňovo mascarponovým krémem chia semínky a kousky jablek
  • Makovo ořechový dort se zakysanou smetanou, švestkami a ořechovou polevou
  • Páj s marinovanými hruškami a karamelovými kešu ořechy
  • Pawlova dezert s brusinkovou pěnou na mechovém korpusu
  • Mrkvové muffiny s rakytníkovým krémem
  • Brusinkové koláčky s ricottou
  • Švestkový makový dort s jemným krémem a povidly

Všichni účastníci semináře se zapojili do přípravy a výroby jednotlivých zákusků. Následně si sami vyzkoušeli předvedené techniky práce při tvorbě jednotlivých výrobků. Zajímavým bodem semináře byly i ukázky netradičního zdobení. V průběhu semináře měli možnost účastníci s lektory konzultovat jednotlivé techniky přípravy. Přínosem semináře bylo, že Alena  Kirpalová předala své dlouholeté zkušenosti ze své praxe. V závěru semináře byl dán prostor na další dotazy účastníků. Kromě nových znalostí a zkušeností si účastníci semináře odnesli sebou i sladkou odměnu v podobě výrobků, které vytvořili v průběhu semináře.

Poděkování patří i řediteli Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech Ing. Ladislavu Smolíkovi za poskytnutí prostor pro uspořádání semináře a podporu aktivit AKC regionální pobočky Šumava.

Na závěr je nutné poděkovat především Evě Sedláčkové učitelce odborných předmětů za přípravu a samotný hladký průběh semináře. Dále je nutné poděkovat i paní Marcele Rubášové, která zabezpečila servis při podávání oběda. Poděkování patří dále zejména předsedkyni regionální pobočky AKC - Šumava Mirce, Oldovi, Mírovi a Gábině za organizaci celého semináře.