19.03.2021
Vážení členové Asociace, příznivci gastronomie, přátelé, kamarádi
Dovolte, abych se po delší odmlce opět přihlásil se svým slovem prezidenta. Máme za sebou specifické období, které nikdo z nás v životě nezažil a před sebou dobu plnou otázek a očekávání.
Chtěl bych vás všechny touto cestou moc pozdravit a vyjádřit naději, že vy i vaši blízcí jste v bezpečí a neopouští vás optimismus. Mám radost, že se mi daří s mnohými z vás komunikovat buď osobně nebo prostřednictvím sociálních sítí či aspoň telefonicky. Doba není k našemu oboru vůbec příznivá a vstřícná. Troufám si říct, že naše obory jsou nejvíce postiženy a profese na nás navázané stejně tak. Chtěl bych vás ujistit, že si vážnost situace plně uvědomuji, vnímám i opadající zájem o práci v gastronomii a jsem připraven co nejvíce náš obor podpořit. Snažím se co nejvíce komunikovat se státními orgány, Ministerstvem pro místní rozvoj, Českou centrálou cestovního ruchu – Czech Tourismem i s Českou unií cestovního ruchu, tak abych informoval o tom, co nás, trápí, ale zároveň abych dostával informace o vývoji, opatřeních, které se snažím vám prostřednictvím našeho webu předávat. Je to náročné, ale já osobně v tom spatřuji velký smysl.
Je třeba připomenout, že kromě současné situace máme před sebou stále cíle, které se snažíme naplňovat. Tím hlavním samozřejmě nyní je snažit se ujistit vás členy, že Asociace je smysluplným spolkem, který je připraven podporovat kohokoliv v gastronomii pracujícího. Chceme být připraveni vyvinout další činnost, která vás bude utvrzovat, že je správné být s námi a gastronomii věnovat patřičnou pozornost.
V tomto roce víme, že musíme uspořádat volební valnou hromadu. Začali jsme diskutovat varianty, jak ji realizovat. Nejraději bychom se s vámi všemi viděli osobně, ale chceme být připraveni i na možnost, že to nepůjde. Naprosto rozumím tomu, že při současných opatřeních, nebude každý chtít riskovat setkání či cestu do Prahy. Proto zvažujeme realizaci valné volební hromady online. Ať nastane jakákoliv varianta, budeme vás samozřejmě dopředu informovat. Včas se dozvíte o všem, co se chystáme udělat, seznámíme vás s cíli, kterých chceme dosáhnout, samozřejmě i s kandidáty do nového představenstva.
Víme, že do nového období chceme vkročit s asociací novou, svěží a moderní, která naváže na skvělých a úspěšných třicet let, které máme za sebou. Pracujeme na nové struktuře představenstva, které bude schopna pružně reagovat na vaše potřeby. Chceme, aby asociaci prezentoval a plně řídil manager, který bude odpovědný za práci s partnery, za zajištění finančních příjmů, prezentaci AKC a samotnému představenstvu se bude zodpovídat. V souvislosti s tím pracujeme na novém webu, který bude moderní přehledný a vy v něm najdete vše potřebné. S tím souvisí i nastavení strategie obsahu facebooku, instagramu a dalších sociálních sítí, které pomohou nás zviditelnit. Věřím, že tyto kroky povedou k dalšímu zatraktivnění Asociace Kuchařů a Cukrářů ČR.
Je dobré zmínit i to, že bychom rádi pokračovali v práci Sekce účelového stravování, o kterou projevili zájem jak partneři, tak její samotní členové. Jsme nyní připraveni vyhlásit korespondenční část soutěže o nejlepší školní oběd a finále soutěže uskutečnit na konci srpna letošního roku.
Věřím, že se mi podařilo přinést vám základní informace o letošních cílech a slibuji, že budu jak já, tak předsedové vašich poboček, pravidelně vás informovat o plánovaných aktivitách i krocích tak, abyste co nejlépe o všem věděli.
Přátelé, přeji vám všem především zdraví, hodně sil k překonání současné situace a odvahu, spokojenost a úspěchy ve vašem profesním i osobním životě
Mirek Kubec
Již nyní si zapište do svých diářů termín…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb