Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Tisková zpráva o novinkách v projektu Czech Specials

Datum: 22.07.2019  Název: Tisková zpráva o novinkách v projektu Czech Specials

Značka Czech Specials v dalším roce působení

Modré Logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, je také důležitou certifikační značkou. Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají.  Cílem, který si Asociace kuchařů a cukrářů hned na začátku vytýčila, je hlavně kvalita, nikoliv kvantita certifikovaných restaurací.  Proto jsme rádi, že do projektu nově vstoupila například pražská restaurace Triton hotelu Adria Praha, kde šéfkuchař Tomáš Horák překvapuje hosty moderními variacemi českých specialit, nebo uznávaná česká restaurace Na Pekárně pana Václava Friče nabízející tradiční české speciality, i restaurace Kolštejn z Branné a Zdejší jídlo z Třeboně, kde se na jídelním lístku setkáte se zajímavými regionálními specialitami.

Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu  a  Facebooku projektu, ale i na sesterských webech agentury CzechTourism, jako je Kudy z nudy nebo Česko země příběhů. Nově budou certifikované restaurace propagovány  i  v zahraničí.

Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze, kde nabízel moderní českou kuchyni a koncem září se Czech Specials představí i na svém stánku na Garden  Food Festivalu v Olomouci. Zajímavý bude určitě i kulatý stůl na téma“Je česká kuchyně sexy?“, který proběhne v rámci doprovodného programu soutěže Kuchař roku, která se bude konat na začátku října při veletrhu For Gastro.  Letos je soutěžním tématem česká kuchyně, proto se budou snažit naši nejlepší kuchaři zaujmout odbornou porotu moderní úpravou českých národních i regionálních specialit.

Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a připravuje pro certifikované i necertifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků.

Naše národní kuchyně určitě patří do našeho kulturního dědictví, je nutné ji nejen zachovat pro další generace, ale ji také dále rozvíjet a propagovat doma i v zahraničí. Projekt Czech Specials  se o to bude i nadále snažit!

 

Popisky foto:

1. Svíčková v netradiční úpravě v restauraci Triton

2. Hrstková polévka je moderní, zdravá i vydatná

3. Uzené s hrachovou kaší se může podávat v moderní úpravě i servisu

4. Jedním z nejoblíbenějších českých jídel jsou ovocné knedlíky

5. Kulajda se vaří v různých obměnách od Šumavy až  po Jeseníky.

www.czechspecials.cz                         www.akc.cz

 

Pro více informací a fotografie jídel nebo restaurací kontaktujte:

Bc. Maria Horníková

administrace Czech Specials/vzdělávací projekty

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

projekty@akc.cz   tel.731 517 863

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění Marcinčák víno

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. CERIA s.r.o. DRANA CATERING HAPPY FISH Mirel Vratimov Mirel Vratimov PURENA RATIONAL Robot Coupe SAVENCIA FD Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč ČVS Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Unilever