„Jsem nesmírně rád, že Česká republika bude součástí Michelinu. Zápis v průvodci není jen o ocenění kvality kuchyně v restauracích. Jde o podporu celého cestovního ruchu, kdy turisté u nás pobudou déle, peníze utratí nejen v daném podniku, ale také za další zboží a služby. Česká gastronomie a s ní spojené profese si zaslouží podporu a pozornost tuzemskou i světovou,“ uvedl Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Rozhodnutí vlády předcházela výzva české gastroscény v podobě otevřeného dopisu na podporu zařazení Česka do michelinského průvodce. K signatářům patřily mimo jiné špičky české gastronomie jako jsou například šéfkuchaři Jan Punčochář, Zdeněk Pohlreich, Jan Knedla, Martin Svatek a další. „Děkuji všem, kteří naši snahu podpořili a kdo věřili v dobrý konec,“ doplnil Miroslav Kubec.