Představenstvo Asociace kuchařů a cukrářů je hlavou, která otáčí děním v Asociaci.
Představenstvo tvoří:
Miroslav Kubec – prezident AKC ČR
- od roku 2005 prezident AKC
- dlouholetý kontinentální ředitel Světové asociace kuchařů (WACS) pro Střední Evropu
- jeden z prvních kapitánů juniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů (1996 - 2005)
- certifikovaný komisař
Helena Fléglová – viceprezidentka pro obor cukrář
- víceprezidentka a odborná garantka oboru cukrář
- členka Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR
- majitelka cukrářského studia HF Pastry Academy.
Jakub Sedláček – viceprezident
- zakladatel pobočky Severní Morava a Slezsko
- dohlíží nad udržitelným financováním AKC ČR
- certifikovaný komisař AKC ČR
Marek Svoboda
- manažer juniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR
- Executive chef společnosti Bidfood
- Akreditovaný komisař Světové asociace kuchařů (WACS)
Věra Rejhonová
- garantka vzdělávacích projektů AKC ČR
- dlouholetá ředitelka Střediska praktického vyučování hotelu Inter.Continental (dnes Golden Prague Hotel managed by Fairmont)
- členka Asociace hotelových škol ČR, České barmanské asociace a Asociace someliérů