Správná hygienická a výrobní praxe (SHVP) a systémy HACCP

30.06.2025 14:30 - 30.06.2025 17:00, pobočka Šumava

Hygienická pravidla se neustále mění a je potřeba držet krok. Bezpečnost přípravy pokrmů je pro náš obor zásadní. Proto si určitě nenechte ujít tento pravidelný workshop.

více informací

Frenštátské gulášové slavnosti

26.07.2025 10:00 - 26.07.2025 17:00, pobočka Severní Morava a Slezko

Soutěž ve vaření kotlíkových gulášů – amatéři i profesionálové.

více informací

Cukrářská akademie II - Světová klasika v moderním pojetí

12.08.2025 09:30 - 13.08.2025 15:30, pobočka Pražská a Středočeská

Připravili jsme pro vás cukrářské workshopy, které vás profesně posunou ke světové cukrařině. Vše začíná dokonalým zvládnutím základních stavebních kamenů cukrářského řemesla. Základy propojíme s nejmodernějšími cukrářskými postupy, technologiemi a surovinami. Workshopy jsou určené pro pedagogy středních gastronomických škol a učilišť. Každý z účastníků a účastnic bude se skvělými lektory aktivně pracovat a získá skripta plná důležitých informací.

více informací

Cukrářská akademie Almeco II - Viennoiserie, Helena Fléglová a Daniel Pilecký

19.08.2025 09:30 - 20.08.2025 15:30, pobočka Pražská a Středočeská

Připravili jsme pro vás cukrářské workshopy, které vás profesně posunou ke světové cukrařině. Vše začíná dokonalým zvládnutím základních stavebních kamenů cukrářského řemesla. Základy propojíme s nejmodernějšími cukrářskými postupy, technologiemi a surovinami. Workshopy jsou určené pro pedagogy středních gastronomických škol a učilišť. Každý z účastníků a účastnic bude se skvělými lektory aktivně pracovat a získá skripta plná důležitých informací.

více informací

Cukrářská akademie Almeco II - Zmrzlina, Jakub Krábek

26.08.2025 09:30 - 27.08.2025 15:30, pobočka Pražská a Středočeská

Připravili jsme pro vás cukrářské workshopy, které vás profesně posunou ke světové cukrařině. Vše začíná dokonalým zvládnutím základních stavebních kamenů cukrářského řemesla. Základy propojíme s nejmodernějšími cukrářskými postupy, technologiemi a surovinami. Workshopy jsou určené pro pedagogy středních gastronomických škol a učilišť. Každý z účastníků a účastnic bude se skvělými lektory aktivně pracovat a získá skripta plná důležitých informací.

více informací

Gastro Olomouc – Olima Cup 2025

02.10.2025 09:00 - 03.10.2025 16:00, pobočka Severní Morava a Slezko

29. ročník tradiční gastronomické soutěže kuchařů kadetů, juniorů a číšníků z gastronomických škol.

více informací

Moravský cukrářský šampionát 2025

04.10.2025 09:00 - 05.10.2025 16:00, pobočka Severní Morava a Slezko

8. ročník soutěže pro cukráře amatéry všech věkových kategorií v jedenácti cukrářských kategoriích.

více informací

Workshop Honzy Horkého - Nové trendy a inspirace v soutěžní gastronomii

23.10.2025 09:00 - 23.10.2025 14:00, pobočka Severní Morava a Slezko

Další ze série workshopů s Janem Horkým. Honza byl dlouholetý kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Soutěžil i jako jednotlivec na světových soutěžích. Dozvíte se, jaké jsou trendy nejen v soutěžní gastronomii.

více informací

“MODERNÍ TRENDY”(ukázkový) od MoleekS International Academy

30.10.2025 09:00 - 30.10.2025 15:00, pobočka Severní Morava a Slezko

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Czech Specials zvou cukráře, pekaře a kuchaře na moderní a kreativní kurz. Chcete vědět vše o dekorování dortů?  Konečně pro vás máme ten pravý kurz, po kterém se nemusíte bát žádného dortu.

více informací

Žáci gastrooborů se mohou hlásit do 6. ročníku národního kola gastronomické soutěže Trophée Mille Česká republika

01.11.2025 09:00 - 01.11.2025 17:00, pobočka Brno

Gastronomická soutěž s názvem „Trophée Mille“ (tj. Trofej Philippa Milla) se pořádá ve Francii v regionu Grand Est a jejím cílem je vyzdvihnout talent a motivaci žáků středních škol a učilišť s vášní pro kuchařské, cukrářské a číšnické řemeslo a zároveň vzdát hold bohatství regionální gastronomie.

více informací

Moravský pohár 2025

04.11.2025 08:00 - 04.11.2025 16:00, pobočka Brno

Soutěž je určena pro dvoučlenný tým žáků 1. - 3. ročníku oboru vzdělání cukrář – cukrářka.

více informací

Martinská husa

06.11.2025 10:00 - 06.11.2025 16:00, pobočka Severní Morava a Slezko

Do korespondenčního kola soutěže mohou zasílat příspěvky žáci gastronomických škol, veřejnost ze širokého okolí a z různých měst. Z této části soutěže odborná porota vybere tři nej. Autoři těchto receptur nezůstanou jen u psaní, ale pokrm k hodnocení odborné porotě i vyrobí a naservírují ve čtvrtek 6. 11. 2025 v Gastrocentru Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm.

více informací

Workshop Karla Drápala

20.11.2025 09:00 - 20.11.2025 14:00, pobočka Severní Morava a Slezko

Tématem workshopu bude kapr v moderní úpravě. Asociace kuchařů a cukrářů dlouhodobě propaguje kapra jako skvělou surovinu. Karel se zaměří na úpravy kapra, které pro vás budou velmi užitečné pro restaurační provozy nejen v období Vánoc.

více informací

ČESKÝ KAPR 2025 - MEMORIÁL ING. EDUARDA LEVÉHO JE TADY!

02.12.2025 08:00 - 03.12.2025 18:00, pobočka Šumava

Propozice soutěže najdete pod článkem. Uzávěrka korespondenční části soutěže je 2. listopadu. Do finále postupuje 10 juniorů a 10 seniorů. Těšíme se vaše práce.

více informací

Lázeňský pohárek 2026

14.01.2026 08:00 - 14.01.2025 16:00, pobočka Karlovy Vary

Můžete začít trénovat. Lázeňský pohárek má své místo v kalendáři. 14. ledna se uvidíme v Grand hotelu Pupp. Naše pobočka Karlovy Vary pro soutěžící i týmy připraví opět skvělé zázemí i soutěžní úkoly. Propozice zveřejníme na podzim letošního roku,

více informací