30.06.2025
Hygienická pravidla se neustále mění a je potřeba držet krok. Bezpečnost přípravy pokrmů je pro náš obor zásadní. Proto si určitě nenechte ujít tento pravidelný workshop.
více informací26.07.2025
Soutěž ve vaření kotlíkových gulášů – amatéři i profesionálové.
více informací12.08.2025
Připravili jsme pro vás cukrářské workshopy, které vás profesně posunou ke světové cukrařině. Vše začíná dokonalým zvládnutím základních stavebních kamenů cukrářského řemesla. Základy propojíme s nejmodernějšími cukrářskými postupy, technologiemi a surovinami. Workshopy jsou určené pro pedagogy středních gastronomických škol a učilišť. Každý z účastníků a účastnic bude se skvělými lektory aktivně pracovat a získá skripta plná důležitých informací.
více informací19.08.2025
Připravili jsme pro vás cukrářské workshopy, které vás profesně posunou ke světové cukrařině. Vše začíná dokonalým zvládnutím základních stavebních kamenů cukrářského řemesla. Základy propojíme s nejmodernějšími cukrářskými postupy, technologiemi a surovinami. Workshopy jsou určené pro pedagogy středních gastronomických škol a učilišť. Každý z účastníků a účastnic bude se skvělými lektory aktivně pracovat a získá skripta plná důležitých informací.
více informací26.08.2025
Připravili jsme pro vás cukrářské workshopy, které vás profesně posunou ke světové cukrařině. Vše začíná dokonalým zvládnutím základních stavebních kamenů cukrářského řemesla. Základy propojíme s nejmodernějšími cukrářskými postupy, technologiemi a surovinami. Workshopy jsou určené pro pedagogy středních gastronomických škol a učilišť. Každý z účastníků a účastnic bude se skvělými lektory aktivně pracovat a získá skripta plná důležitých informací.
více informací23.10.2025
Další ze série workshopů s Janem Horkým. Honza byl dlouholetý kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Soutěžil i jako jednotlivec na světových soutěžích. Dozvíte se, jaké jsou trendy nejen v soutěžní gastronomii.
více informací30.10.2025
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Czech Specials zvou cukráře, pekaře a kuchaře na moderní a kreativní kurz. Chcete vědět vše o dekorování dortů? Konečně pro vás máme ten pravý kurz, po kterém se nemusíte bát žádného dortu.
více informací06.11.2025
Do korespondenčního kola soutěže mohou zasílat příspěvky žáci gastronomických škol, veřejnost ze širokého okolí a z různých měst. Z této části soutěže odborná porota vybere tři nej. Autoři těchto receptur nezůstanou jen u psaní, ale pokrm k hodnocení odborné porotě i vyrobí a naservírují ve čtvrtek 6. 11. 2025 v Gastrocentru Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm.
více informací20.11.2025
Tématem workshopu bude kapr v moderní úpravě. Asociace kuchařů a cukrářů dlouhodobě propaguje kapra jako skvělou surovinu. Karel se zaměří na úpravy kapra, které pro vás budou velmi užitečné pro restaurační provozy nejen v období Vánoc.
více informací