Ryby v hlavní roli

Projekt běží jako po másle, i když mu Covid hází klacky pod nohy. Přesto pokračujeme a nezastavujeme. Ryby jsou u našich zákazníků stále populárnější surovinou. Zvládnout jejich správnou přípravu by mělo patřit k základním dovednostem každého kuchaře a kuchařky.

Všech pět škol z Plzeňského kraje se vydalo do hotelové školy ve Viechtachu. Zde nám naši kolegové a partneři z tamní školy připravili parádní workshop zaměřený na ryby. Studenti se naučili ryby filetovat. Vyzkoušeli si to v průběhu workshopu hned několikrát. Pracovali se skutečně vynikajícími rybami z lokálních sádek.

Po zvládnutí filetování studenti přistoupili k jejich úpravám. Naučili se je pošírovat, připravit z nich tatarák a další pokrmy. Ty nejen ochutnali, ale servírovali je i pedagogům. Skvělá práce!

Realizováno v rámci projektu č. 296 „Zvyšování kvalifikace studentů gastronomických oborů“ spolufinancovaného z programu Přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014–2020.