Workshop vedl Tomáš Kourek – Executive Head Chef, odborný gastronomický poradce.
Tématem workshopu bylo:
Dezerty od M.D. Rettigové aneb poctivé moučníky v novém kabátě
Britské dezerty – klasika nejen k čaji o páté – SCONES, ETON MESS, TRIFLES, CRUMBLE, COBBLER
Francouzské tousty pro restaurační plating.
Tento workshop navázal na předchozí workshop, který se setkal s velkým úspěchem v minulých letech. Příprava dezertů je pro kuchaře občas složitý úkol. Někdy to končí tzv. kuchařskými dezerty. Proto je vždycky vyplatí naučit se nové techniky i dezerty, které oživí váš jídelní lístek. Když vám jejich přípravu představí kuchař, je to pro nás kuchaře jednodušší.
V průběhu samotného workshopu pak měli možnost účastníci se zapojit do přípravy dezertů a následně je samotné ochutnat. V průběhu workshopu měli možnost účastníci s lektorem konzultovat jednotlivé techniky přípravy. V závěru byl pak dán prostor na další dotazy účastníků workshopu.
Poděkování patří i řediteli Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech Ing. Ladislavu Smolíkovi za poskytnutí prostor pro uspořádání workshopu a podporu aktivit AKC pobočky Šumava.
Na závěr je nutné poděkovat především Evě Sedláčkové učitelce odborných předmětů, za přípravu a samotný hladký průběh workshopu. Poděkování dále patří také předsedkyni regionální pobočky AKC – Šumava Mirce a Mírovi za organizaci celého workshopu.
Za pobočku Šumava AKC ČR
JUDr. Vladimír Vyhnis