V letošním roce budou kuchaři a kuchařky vystavovat čtyřchodové menu. Při pódiovém vystoupení musí připravit tři porce teplého předkrmu, který by byl součástí pětichovodého menu. Povinnou survinou je mrkev. Musí být tepelně upravená.
Cukrářky a cukřáři připravují před veřejností tři chody lehkého dezertu z tříchovodého menu. Stejně jako kuchaři i cukráři mají mrkev, jako povinnou surovinu. Vystavovat budou minidezerty, slavností dort a talířový dezert.
Práce soutěžících budou posuzovat komisaři a komisařky z Asociace kuchařů a cukrářů. Těšíme se na práce soutěžících i fandící diváky.
Velmi si vážíme podpory všech partnerlů. Děkujeme především společnosti Fagor (generální partner AKC) za zapůjčení skvělých technologií. Děkujeme Grandhotelu Pupp za senzační zázemí a laskavý přístup. Tradičními partnerty jsou i město Karlovy Vary a Karlovarský kraj.