Workshop: Jarní cukrárna.

Workshop vedly lektorky:

Pavlína BERZSIOVÁ – bývalá a dlouholetá viceprezidentka AKC ČR a lektorka seminářů
Silvie SULANSKÁ – cukrářka - Cukrárna Skála, členka soutěžního INTERGAST týmu

Tématem workshopu bylo:  

  • Tartaletky s limetkovým krémem a sněhovou malinovou čepicí
  • Mascarpóne nanuky s mrkvovým korpusem
  • Mléčný Eklér s bezlepkovým korpusem
  • Piškotová roláda s vanilkovým krémem
  • Kokosové obláčky s mučenkovým želé
  • Eklérky s čokoládovým krémem
  • Eklérky se smetanovým krémem a malinami
  • Choux au craquelin

Všichni účastníci workshopu se podíleli na přípravě a výrobě cukrářských výrobků. Následně si sami vyzkoušeli předvedené techniky práce při tvorbě jednotlivých zákusků. V průběhu workshopu měli možnost účastníci s lektorkami konzultovat jednotlivé techniky přípravy. V závěru byl pak dán prostor na další dotazy účastníků workshopu. Kromě nových znalostí a zkušeností si účastníci workshopu odnesli sebou i sladkou odměnu v podobě sladkostí, které vytvořili v průběhu semináře.

Suroviny pro seminář poskytla firma Almeco s.r.o., které tímto děkujeme za podporu workshopu dodanými surovinami a materiálem.

Poděkování patří i řediteli Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech Ing. Ladislavu Smolíkovi za poskytnutí prostor pro uspořádání workshopu a podporu aktivit AKC pobočky Šumava.

Na závěr je nutné poděkovat především Evě Sedláčkové učitelce odborných předmětů, její kolegyni Julii Potužákové za přípravu a samotný hladký průběh workshopu. Dále je nutné poděkovat i paní Marcele Rubášové, která zabezpečila servis při podávání oběda. Poděkování dále patří také předsedkyni regionální pobočky AKC – Šumava Mirce, Oldovi, a Mírovi za organizaci celého workshopu.

Za pobočku Šumava AKC ČR

JUDr. Vladimír Vyhnis