Chlebíčková slavnost 2022

Městské muzeum v Ústí nad Orlicí pořádá v partnerské spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR zcela novou gastronomickou akci na počest místního rodáka Jana Paukerta.

Akce se zúčastní čtyři renomovaní šéfkuchaři, které představí František Rybka, předseda Východočeské pobočky Asociace kuchařů a cukrářů. Kromě rozhovorů s nimi se můžeme těšit také na chlebíčkovou soutěž místních profesionálních výrobců, kterou tito šéfkuchaři budou hodnotit.

Spoluorganizátorka akce Leona Smolová prozrazuje: „Čeká nás i kulinářská show. Přípravu chlebíčku předvede Pavel Švestka, šéfkuchař a spolumajitel provozovny Jan Paukert Bistro, které je oficiálním pokračovatelem vyhlášeného pražského Lahůdkářství Jan Paukert. Zajistili jsme také přenos obrazu na velké plátno, aby i detailní části přípravy návštěvníci dobře viděli.

Gastronomickou akci doplní i minivýstava vztahující se k Janu Paukertovi a prezentace zdejších výrobců lahůdek.

Potěšující jistě je, že díky výborné spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů máme k dispozici pro návštěvníky dostatečné množství chlebíčků. Ke každé zakoupené vstupence je tak chlebíček zdarma.“, říká ředitel muzea Radim Urbánek.