Workshop s šéfkuchařem Janem Horkým

Honza Horký, jeden z nejúspěšnějších českých kuchařů, je absolventem kurzu na institutu Paula Bocuse v Lyonu. V lednu letošního roku získal společně s šéfkuchařem Radkem Davidem třetí místo na jedné z nejprestižnějších kuchařských soutěží světa International Catering Cup, která se konala ve francouzském Lyonu.

Workshop proběhl v showroomu firmy Retigo, s.r.o. v Rožnově pod Radhoštěm a organizovala jej Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko. Účastníci workshopu (a bylo jich celkem devatenáct) mohli zhlédnout přípravu autentické francouzské kuchyně. Honza také ochotně odpovídal na každou otázku, týkající se vaření. Při degustaci pak všichni ochutnali připravené pokrmy a mohli se tak setkat s chutěmi francouzské kuchyně. Na závěr workshopu všichni také obdrželi certifikát o jeho absolvování.

Workshop se skutečně vydařil a účastníci se při odchodu z gastrocentra již ptali, kdy bude další akce.

Na závěr patří velký dík Honzovi Horkému za to, že s námi podělil o své zkušenosti, získané v kolébce gastronomie Francii, a firmě Retigo za to, že umožnila pořádání workshopu v jejich gastrocentru.

Již se těšíme na delší workshop s Honzou Horkým, který proběhne 4.5.2023.

Zpracoval:
Karel Drápal
místopředseda AKC, pobočka Severní Morava a Slezsko