Jak uspět na soutěži

07.10.2023 - 07.10.2023

Workshop který posune vaše kulinářské dovednosti pro vás připravila pobočka Šumava. Lektorem bude jeden z najtalentovanějších mladých kuchařů Vojtěch Petržela. Workshop bude velkým přínosem pro všechny kuchaře a kuchařky, kteří to myslí vážně s gastronomickými soutěžemi. Samozřejmě bude užitečný pro všechny, kdo se chtějí profesně posouvat kupředu.

Kreativní kuchař, který rád proměňuje tradiční pokrmy v moderní jídla. Trojnásobný vítěz Gastro Junior a vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef. Vojta se věnuje také carvingu, což dokazuje například zlatá medaile z olympiády v Erfurtu 2016 a Lucemburska 2018. Je také Kuchařem roku (2019).

Posledním velkým úspěchem je 4. místo na světovém finále Global Chef Challenge  v Abu Dhabí. Je členem Národního týmu AKC ČR a bývalý kapitán Juniorského národního týmu AKC ČR. Vojta obsadil na soutěži Bocuse d'Or 2023 parádní třetí místo. Momentálně pracuje na pozici sous-chef v restauraci zařazeném v michelinském průvodci Výčep korunní.

Program kurzu:

 - Ukázka 2 soutěžních zadání + ochutnávka

- přesné popsání a probrání propozic ze soutěže Gastro junior

- příprava na soutěže juniorské i seniorské, například kuchař roku

- ukázka profesionálního vybavení

- hygiena při soutěži

- vyvážené jídlo

- technické parametry soutěžního pokrmu

- prezentace a časté chyby

- malá ochutnávka soutěžního pokrmu

- trendy a tipy na moderní soutěžní pokrm

- odpověď na dotazy

 Cena kurzu:  2500,-Kč včetně 21 % DPH

Kurz bude možné sledovat on-line. Cena on-line vysílání:  1900,-Kč včetně 21 % DPH  

Přenos proběhne přes platformu na streamování YouTube, během přenosu budou moci účastníci klást otázky (přes chat). Po úhradě registračního poplatku obdrží on-line účastník přihlašovací údaje.

Uzávěrka přihlášek: 3. října 2023. Poplatek za kurz musí být uhrazen do data konání.

 

Místo konání: Hotelová škola Plzeň, U Borského parku 3, vchod ze dvora, vjezd z ulice Máchova