Workshop který posune vaše kulinářské dovednosti pro vás připravila pobočka Šumava. Lektorem bude jeden z najtalentovanějších mladých kuchařů Vojtěch Petržela. Workshop bude velkým přínosem pro všechny kuchaře a kuchařky, kteří to myslí vážně s gastronomickými soutěžemi. Samozřejmě bude užitečný pro všechny, kdo se chtějí profesně posouvat kupředu.
Kreativní kuchař, který rád proměňuje tradiční pokrmy v moderní jídla. Trojnásobný vítěz Gastro Junior a vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef. Vojta se věnuje také carvingu, což dokazuje například zlatá medaile z olympiády v Erfurtu 2016 a Lucemburska 2018. Je také Kuchařem roku (2019).
Posledním velkým úspěchem je 4. místo na světovém finále Global Chef Challenge v Abu Dhabí. Je členem Národního týmu AKC ČR a bývalý kapitán Juniorského národního týmu AKC ČR. Vojta obsadil na soutěži Bocuse d'Or 2023 parádní třetí místo. Momentálně pracuje na pozici sous-chef v restauraci zařazeném v michelinském průvodci Výčep korunní.
Program kurzu:
- Ukázka 2 soutěžních zadání + ochutnávka
- přesné popsání a probrání propozic ze soutěže Gastro junior
- příprava na soutěže juniorské i seniorské, například kuchař roku
- ukázka profesionálního vybavení
- hygiena při soutěži
- vyvážené jídlo
- technické parametry soutěžního pokrmu
- prezentace a časté chyby
- malá ochutnávka soutěžního pokrmu
- trendy a tipy na moderní soutěžní pokrm
- odpověď na dotazy
Cena kurzu: 2500,-Kč včetně 21 % DPH
Kurz bude možné sledovat on-line. Cena on-line vysílání: 1900,-Kč včetně 21 % DPH
Přenos proběhne přes platformu na streamování YouTube, během přenosu budou moci účastníci klást otázky (přes chat). Po úhradě registračního poplatku obdrží on-line účastník přihlašovací údaje.
Uzávěrka přihlášek: 3. října 2023. Poplatek za kurz musí být uhrazen do data konání.
Místo konání: Hotelová škola Plzeň, U Borského parku 3, vchod ze dvora, vjezd z ulice Máchova